zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Tahu Goreng Bumbu Bali - gebakken tahu met een Balinese saus
- Nakjibokum 낙지볶음 - geroerbakte zeer pittige inktvis
- Sambal Goreng Krecek - Sambal goreng van krecek
- Kupat Tahu - ketupat met tahu in pindasaus
- Bacem Daging Gurih - drooggestoofd gekruid rundvlees
- Annatto olie
- Japchae 잡채 - roerbak van vlees, groenten en mie
- Kelia hati - curry van lever met aardappelen uit Jambi
- Gulai Gajebo - stoofpotje van rundvlees
- Tung Tong 2 - gouden geldzakjes
Gaeng Jued - soep met paddestoelen


Gaeng Jued
soep met paddestoelen
soep met paddestoelen
Ingrediënten:
1250 ml kippenbouillon
12 gedroogde zwarte paddestoelen
125 gr varkensgehakt
2 waterkastanjes
3 teentje knoflook
2 lente-uitjes
2 theel lichte sojasaus
2 theel rijstwijn
1,5 theel gehakte korianderwortel
1,5 theel gehakte korianderbladeren
zout en witte peper naar smaak
175 gr watermeloen
1/2 theel knoflookolie
verse korianderblaadjes
bereiding:
Week de paddestoelen in warm water voor 45 minuten en haal dan de steeltjes weg. Snijd de waterkastanjes, de knoflook, de lenteuitjes, de korianderwortel, de koriander blaadjes fijn en voeg dit samen met de sojasaus, de rijstwijn en het zout en peper bij het gehakt. Meng alles goed door elkaar zodat er een glad mengsel vormt. Vul de paddestoelen met dit mengsel en stoom de paddestoelen in 20 minuten gaar.
Breng de bouillon aan de kook en voor de paddestoelen daaraan toe samen met de in stukjes gesneden meloen. De knoflookolie over de soep gieten en garneren met korianderblaadjes.
1250 ml kippenbouillon
12 gedroogde zwarte paddestoelen
125 gr varkensgehakt
2 waterkastanjes
3 teentje knoflook
2 lente-uitjes
2 theel lichte sojasaus
2 theel rijstwijn
1,5 theel gehakte korianderwortel
1,5 theel gehakte korianderbladeren
zout en witte peper naar smaak
175 gr watermeloen
1/2 theel knoflookolie
verse korianderblaadjes
bereiding:
Week de paddestoelen in warm water voor 45 minuten en haal dan de steeltjes weg. Snijd de waterkastanjes, de knoflook, de lenteuitjes, de korianderwortel, de koriander blaadjes fijn en voeg dit samen met de sojasaus, de rijstwijn en het zout en peper bij het gehakt. Meng alles goed door elkaar zodat er een glad mengsel vormt. Vul de paddestoelen met dit mengsel en stoom de paddestoelen in 20 minuten gaar.
Breng de bouillon aan de kook en voor de paddestoelen daaraan toe samen met de in stukjes gesneden meloen. De knoflookolie over de soep gieten en garneren met korianderblaadjes.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.