banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 2 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Gaeng Liang Fug Thong - soep met pompoen met kokos

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gaeng Liang Fug Thong
soep met pompoen met kokos
Ingrediënten:
350 gr verse pompoen
2 theel limoensap
75 gr gedroogde garnalen
3 sjalotten
3 rode lomboks
2 groene lomboks
1 theel trassi
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
4 verse basilicumblaadjes

Bereiding:
Schil de pompoen en giet het limoensap daarover. Laat de pompoen 30 minuten rusten. Wrijf of maal de garnalen, de sjalotten, de pepers en de trassie fijn tot een boemboe (pasta). Voeg de dikke kokosmelk aan een soeppan toe en breng dit zachtjes aan de kook. Dan de boemboe toevoegen en een paar minuten laten doorkoken. De pompoen toevoegen en dit zachtjes 8 minuten koken. 350 ml dunne kokoksmelk toevoegen en de soep zachtjes door laten koken totdat de pompen gaar is geworden. Vervolgens de rest van de dunne kokosmelk met de basilicumblaadjes toevoegen. Nog even laten koken en dan serveren.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 110 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40326239