zoeken
Recente reacties

7 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Kua Pad Mu - thaise nasi goreng
- Ayam Kuah Su'un - kippensoep met rijstvermicelli
- Sate Bumbon Daging Sapi - runder sate met pindasaus
- Saté Udang - saté van garnalen
- Becek Tulungagung Daging Sapi - in gekruide kokosmelk gestoofd rundvlees
- Pindasaus 2
- Kai Tom Khamin - kippensoep met kurkuma
- Ayam Goreng Special
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
Gaeng Liang Fug Thong - soep met pompoen met kokos


Gaeng Liang Fug Thong
soep met pompoen met kokos
soep met pompoen met kokos
Ingrediënten:
350 gr verse pompoen
2 theel limoensap
75 gr gedroogde garnalen
3 sjalotten
3 rode lomboks
2 groene lomboks
1 theel trassi
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
4 verse basilicumblaadjes
Bereiding:
Schil de pompoen en giet het limoensap daarover. Laat de pompoen 30 minuten rusten. Wrijf of maal de garnalen, de sjalotten, de pepers en de trassie fijn tot een boemboe (pasta). Voeg de dikke kokosmelk aan een soeppan toe en breng dit zachtjes aan de kook. Dan de boemboe toevoegen en een paar minuten laten doorkoken. De pompoen toevoegen en dit zachtjes 8 minuten koken. 350 ml dunne kokoksmelk toevoegen en de soep zachtjes door laten koken totdat de pompen gaar is geworden. Vervolgens de rest van de dunne kokosmelk met de basilicumblaadjes toevoegen. Nog even laten koken en dan serveren.
350 gr verse pompoen
2 theel limoensap
75 gr gedroogde garnalen
3 sjalotten
3 rode lomboks
2 groene lomboks
1 theel trassi
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
4 verse basilicumblaadjes
Bereiding:
Schil de pompoen en giet het limoensap daarover. Laat de pompoen 30 minuten rusten. Wrijf of maal de garnalen, de sjalotten, de pepers en de trassie fijn tot een boemboe (pasta). Voeg de dikke kokosmelk aan een soeppan toe en breng dit zachtjes aan de kook. Dan de boemboe toevoegen en een paar minuten laten doorkoken. De pompoen toevoegen en dit zachtjes 8 minuten koken. 350 ml dunne kokoksmelk toevoegen en de soep zachtjes door laten koken totdat de pompen gaar is geworden. Vervolgens de rest van de dunne kokosmelk met de basilicumblaadjes toevoegen. Nog even laten koken en dan serveren.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.