soep met pompoen met kokos
Ingrediënten:
350 gr verse pompoen
2 theel limoensap
75 gr gedroogde garnalen
3 sjalotten
3 rode lomboks
2 groene lomboks
1 theel trassi
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
4 verse basilicumblaadjes
Bereiding:
Schil de pompoen en giet het limoensap daarover. Laat de pompoen 30 minuten rusten. Wrijf of maal de garnalen, de sjalotten, de pepers en de trassie fijn tot een boemboe (pasta). Voeg de dikke kokosmelk aan een soeppan toe en breng dit zachtjes aan de kook. Dan de boemboe toevoegen en een paar minuten laten doorkoken. De pompoen toevoegen en dit zachtjes 8 minuten koken. 350 ml dunne kokoksmelk toevoegen en de soep zachtjes door laten koken totdat de pompen gaar is geworden. Vervolgens de rest van de dunne kokosmelk met de basilicumblaadjes toevoegen. Nog even laten koken en dan serveren.
350 gr verse pompoen
2 theel limoensap
75 gr gedroogde garnalen
3 sjalotten
3 rode lomboks
2 groene lomboks
1 theel trassi
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
4 verse basilicumblaadjes
Bereiding:
Schil de pompoen en giet het limoensap daarover. Laat de pompoen 30 minuten rusten. Wrijf of maal de garnalen, de sjalotten, de pepers en de trassie fijn tot een boemboe (pasta). Voeg de dikke kokosmelk aan een soeppan toe en breng dit zachtjes aan de kook. Dan de boemboe toevoegen en een paar minuten laten doorkoken. De pompoen toevoegen en dit zachtjes 8 minuten koken. 350 ml dunne kokoksmelk toevoegen en de soep zachtjes door laten koken totdat de pompen gaar is geworden. Vervolgens de rest van de dunne kokosmelk met de basilicumblaadjes toevoegen. Nog even laten koken en dan serveren.