Recente reacties

Ron 7 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Gaeng Liang Fug Thong - soep met pompoen met kokos

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gaeng Liang Fug Thong
soep met pompoen met kokos
Ingrediënten:
350 gr verse pompoen
2 theel limoensap
75 gr gedroogde garnalen
3 sjalotten
3 rode lomboks
2 groene lomboks
1 theel trassi
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
4 verse basilicumblaadjes

Bereiding:
Schil de pompoen en giet het limoensap daarover. Laat de pompoen 30 minuten rusten. Wrijf of maal de garnalen, de sjalotten, de pepers en de trassie fijn tot een boemboe (pasta). Voeg de dikke kokosmelk aan een soeppan toe en breng dit zachtjes aan de kook. Dan de boemboe toevoegen en een paar minuten laten doorkoken. De pompoen toevoegen en dit zachtjes 8 minuten koken. 350 ml dunne kokoksmelk toevoegen en de soep zachtjes door laten koken totdat de pompen gaar is geworden. Vervolgens de rest van de dunne kokosmelk met de basilicumblaadjes toevoegen. Nog even laten koken en dan serveren.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 160 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42109875