Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Kari Ayam Kelapa - kip curry met geroosterde kokos

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kari Ayam Kelapa
kip curry met geroosterde kokos

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 gr kip
500 ml santen asli
6 cm laos
3 eetl arachide olie
2 theel zout
6 kerrie blaadjes
water

Haluskan:
boemboe:
6 rode lomboks
125 gr geraspte kokos
2 uien
4 teentjes knoflook
1 theel trasi
3 cm kunyit
1 theel ketumbar
2 theel jinten
1 serehstengel

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Kook de lomboks voor 2 minuten in water. Rooster de kokos droog in een koekpan totdat het goudbruin is geworden. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng de helft van de santen erdoor. Wrijf of maal de laos fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en voeg de boemboe toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het vocht is verdampt. Voeg dan de santen, de laos, het zout, de kerrieblaadjes en de kip toe. Laat het geheel zachtjes 1 uur sudderen totdat de kip gaar is geworden.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 165 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42420609