Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Kari Ayam Lengkuas - Kip Kerrie met laos

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kari Ayam Lengkuas
Kip Kerrie met laos

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 gr kip (drumsticks, dijen, borst)
1000 ml kippenbouillon (zie recept)
1000 gr aardappelen
5 kerrie blaadjes
2 eetl kerrie poeder
2 sereh/citroengras (groene deel)
1 eetl zout
1 eetl palmsuiker
1 eetl vissaus
4 eetl olie
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 cm kunyit
50 gr laos
7 gedroogde chilipepers (geweekt)
2 sereh/citroengras (witte deel)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aardappelen in stukken. Verhit in een pan voldoende olie en bak de aardappelen goudbruin en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de kip, de kerrie blaadjes en de sereh toe en bak totdat de kip niet meer roze is. Voeg dan de kerriepoeder en de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg dan het zout, de palmsuiker en de vissaus toe en laat het geheel 15 minuten afgesloten zachtjes sudderen. Voeg de aardappelen toe en laat het afgesloten nog 15 minuten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 259 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42438583