Recente reacties

Shaun 5 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Kari Ayam Lengkuas - Kip Kerrie met laos

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kari Ayam Lengkuas
Kip Kerrie met laos

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 gr kip (drumsticks, dijen, borst)
1000 ml kippenbouillon (zie recept)
1000 gr aardappelen
5 kerrie blaadjes
2 eetl kerrie poeder
2 sereh/citroengras (groene deel)
1 eetl zout
1 eetl palmsuiker
1 eetl vissaus
4 eetl olie
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 cm kunyit
50 gr laos
7 gedroogde chilipepers (geweekt)
2 sereh/citroengras (witte deel)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aardappelen in stukken. Verhit in een pan voldoende olie en bak de aardappelen goudbruin en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de kip, de kerrie blaadjes en de sereh toe en bak totdat de kip niet meer roze is. Voeg dan de kerriepoeder en de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg dan het zout, de palmsuiker en de vissaus toe en laat het geheel 15 minuten afgesloten zachtjes sudderen. Voeg de aardappelen toe en laat het afgesloten nog 15 minuten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 86 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41193775