banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 2 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Kari Ayam Lengkuas
Kip Kerrie met laos

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 gr kip (drumsticks, dijen, borst)
1000 ml kippenbouillon (zie recept)
1000 gr aardappelen
5 kerrie blaadjes
2 eetl kerrie poeder
2 sereh/citroengras (groene deel)
1 eetl zout
1 eetl palmsuiker
1 eetl vissaus
4 eetl olie
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 cm kunyit
50 gr laos
7 gedroogde chilipepers (geweekt)
2 sereh/citroengras (witte deel)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aardappelen in stukken. Verhit in een pan voldoende olie en bak de aardappelen goudbruin en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de kip, de kerrie blaadjes en de sereh toe en bak totdat de kip niet meer roze is. Voeg dan de kerriepoeder en de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg dan het zout, de palmsuiker en de vissaus toe en laat het geheel 15 minuten afgesloten zachtjes sudderen. Voeg de aardappelen toe en laat het afgesloten nog 15 minuten sudderen.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 73 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36335739