zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Krengsengan Daging Sapi - rundvlees in een petis saus
- Ikan lombok jeruk tomat - pittige vis
- Ayam Tangkap - geurige kip uit Aceh/Atjeh
- Pengat ikan teri - Gekruide gedroogde visjes in bananenblad
- Sumping Nangka - gestoomde nangka cakejes
- Pittige aubergine
- Tum Daging - gestoomd gekruid vlees
- Selada Tahu Buah Segar - Salade van tahu met fruit
- Sunda Empal Gepuk - zoet gebakken rundvlees
- Telor bumbu bali
Tahu Bakso


Tahu Bakso
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tahu/tofu
3 sjalotten
100 gr. garnalen,
6 teentjes knoflook,
100 gr. varkensgehakt,
zout en peper naar smaak,
1 ei,
2 dunne preitjes,
Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de sjalotten en de knoflook fijn tot een boemboe (pasta) Snijd de prei fijn. Snijd de tahu in dikke plakken van ong. 5 cm. en snijd iedere plak weer doormidden. Hol de gehalveerde plakjes uit. Week dan de plakjes in zout water. Snijd de garnalen in stukjes en meng deze stukjes met het gehakt en de restjes tahu. Voeg dan de sjalotten/knoflook toe en meng alles goed door elkaar. Kneed dan zout, peper en ei er door heen Vul de holten van de plakjes tahu met het mengsel en stoom deze gaar in 1 uur.
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tahu/tofu
3 sjalotten
100 gr. garnalen,
6 teentjes knoflook,
100 gr. varkensgehakt,
zout en peper naar smaak,
1 ei,
2 dunne preitjes,
Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de sjalotten en de knoflook fijn tot een boemboe (pasta) Snijd de prei fijn. Snijd de tahu in dikke plakken van ong. 5 cm. en snijd iedere plak weer doormidden. Hol de gehalveerde plakjes uit. Week dan de plakjes in zout water. Snijd de garnalen in stukjes en meng deze stukjes met het gehakt en de restjes tahu. Voeg dan de sjalotten/knoflook toe en meng alles goed door elkaar. Kneed dan zout, peper en ei er door heen Vul de holten van de plakjes tahu met het mengsel en stoom deze gaar in 1 uur.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.