geroerbakte reepjes runderfilet met chinese broccoli
Ingrediënten:
250 gr runderfilet
12 stelen gai lan (anders paksoy)
2 lente uitjes
8 cm gember
1 teentje knoflook
olie
50 ml kippenbouillon (zie recept)
2 eetl maïzena
2 eetl water
zout en peper naar smaak
1 eetl Shaoxing wijn
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Rasp de gember en snijd de knoflook zeer fijn. Snijd de lente-uitjes in reepjes. Meng de maizena met het water tot een papje. Wrijf het vlees in met het zout en peper, de wijn en het maizenapapje. Blancheer de gai lan kort in kokend water en laat het uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het gemarineerde vlees snel bruin. Schep het vervolgens uit de wok/wadjan en leg het even apart. Bak dan de gember, de knoflook, de lente-uitjes en de gai lan voor 1 minuut en voeg dan het vlees weer toe. Vervolgens de bouillon toevoegen en het geheel nog 2 minuten stoven.
250 gr runderfilet
12 stelen gai lan (anders paksoy)
2 lente uitjes
8 cm gember
1 teentje knoflook
olie
50 ml kippenbouillon (zie recept)
2 eetl maïzena
2 eetl water
zout en peper naar smaak
1 eetl Shaoxing wijn
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Rasp de gember en snijd de knoflook zeer fijn. Snijd de lente-uitjes in reepjes. Meng de maizena met het water tot een papje. Wrijf het vlees in met het zout en peper, de wijn en het maizenapapje. Blancheer de gai lan kort in kokend water en laat het uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het gemarineerde vlees snel bruin. Schep het vervolgens uit de wok/wadjan en leg het even apart. Bak dan de gember, de knoflook, de lente-uitjes en de gai lan voor 1 minuut en voeg dan het vlees weer toe. Vervolgens de bouillon toevoegen en het geheel nog 2 minuten stoven.