banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Runderfilet met Gai Lan
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Runderfilet met Gai Lan
geroerbakte reepjes runderfilet met chinese broccoli
Ingrediënten:
250 gr runderfilet
12 stelen gai lan (anders paksoy)
2 lente uitjes
8 cm gember
1 teentje knoflook
olie
50 ml kippenbouillon (zie recept)
2 eetl maïzena
2 eetl water
zout en peper naar smaak
1 eetl Shaoxing wijn

bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Rasp de gember en snijd de knoflook zeer fijn. Snijd de lente-uitjes in reepjes. Meng de maizena met het water tot een papje. Wrijf het vlees in met het zout en peper, de wijn en het maizenapapje. Blancheer de gai lan kort in kokend water en laat het uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het gemarineerde vlees snel bruin. Schep het vervolgens uit de wok/wadjan en leg het even apart. Bak dan de gember, de knoflook, de lente-uitjes en de gai lan voor 1 minuut en voeg dan het vlees weer toe. Vervolgens de bouillon toevoegen en het geheel nog 2 minuten stoven.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 148 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38879100