banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Roerbak van varkensvlees met groene peper 青椒炒肉

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Roerbak van varkensvlees met groene peper 青椒炒肉

Ingrediënten:
200 gr varkensvlees
4 groene lomboks/habanero
1/4 rode paprika
3 teentjes knoflook
1 eetl licht soja saus
olie

Marinade:
1 eetl lichte soja saus
1/2 theel zout
1/4 theel peper
4 eetl water/kippenbouillon
1/2 theel palmsuiker
1/2 eetl kookwijn / Shaoxing / mirin
3 eetl maizena
2 eetl olie

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Ontpit de lomboks en snijd deze fijn. Snijd de parika in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn.
Meng het vlees met de ingrediënten voor de marinade, behalve de maizena en de olie, en laat dit 15 minuten intrekken. Meng dan de maizena erdoor. Meng de 2 eetl olie erdoor vlak voor het bakken.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees snel voor 10-15 seconden of totdat het vlees wit wordt.
Schep dan het vlees uit de pan en laat 1 eetl olie achter. Fruit de knoflook voor 30 seconden. Voeg dan de lomboks en de paprika toe en bak deze zacht. Voeg dan de sojasaus en het vlees toe en meng goed. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 58 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39812583