zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Manisan mangga pedis - stukjes mango
- Tenggiro Peu Aweuh - vis gestoofd met kerrieblad
- Balado Teri Kacang - pittig gebakken visjes met pinda's
- Dadar Telur Kacang Tanah - gekruide omelet met pinda's
- Gule itik - eend in een pittige en kruidige kokossaus
- Ayam Gongso - kip in een pittige zoete saus met kool
- Tumis Sawi Putih - roerbak van Chinese kool
- Bebotok Daging - gestoomd gekruid gehakt
- Bakwan Udang - gekruide garnalen koekjes
- Pindang Cuwe Balut Sambal - pittig gekruide vis
Roerbak van varkensvlees met groene peper 青椒炒肉


Roerbak van varkensvlees met groene peper 青椒炒肉
Ingrediënten:
200 gr varkensvlees
4 groene lomboks/habanero
1/4 rode paprika
3 teentjes knoflook
1 eetl licht soja saus
olie
Marinade:
1 eetl lichte soja saus
1/2 theel zout
1/4 theel peper
4 eetl water/kippenbouillon
1/2 theel palmsuiker
1/2 eetl kookwijn / Shaoxing / mirin
3 eetl maizena
2 eetl olie
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Ontpit de lomboks en snijd deze fijn. Snijd de parika in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn.
Meng het vlees met de ingrediënten voor de marinade, behalve de maizena en de olie, en laat dit 15 minuten intrekken. Meng dan de maizena erdoor. Meng de 2 eetl olie erdoor vlak voor het bakken.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees snel voor 10-15 seconden of totdat het vlees wit wordt.
Schep dan het vlees uit de pan en laat 1 eetl olie achter. Fruit de knoflook voor 30 seconden. Voeg dan de lomboks en de paprika toe en bak deze zacht. Voeg dan de sojasaus en het vlees toe en meng goed. Serveer.
Ingrediënten:
200 gr varkensvlees
4 groene lomboks/habanero
1/4 rode paprika
3 teentjes knoflook
1 eetl licht soja saus
olie
Marinade:
1 eetl lichte soja saus
1/2 theel zout
1/4 theel peper
4 eetl water/kippenbouillon
1/2 theel palmsuiker
1/2 eetl kookwijn / Shaoxing / mirin
3 eetl maizena
2 eetl olie
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Ontpit de lomboks en snijd deze fijn. Snijd de parika in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn.
Meng het vlees met de ingrediënten voor de marinade, behalve de maizena en de olie, en laat dit 15 minuten intrekken. Meng dan de maizena erdoor. Meng de 2 eetl olie erdoor vlak voor het bakken.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees snel voor 10-15 seconden of totdat het vlees wit wordt.
Schep dan het vlees uit de pan en laat 1 eetl olie achter. Fruit de knoflook voor 30 seconden. Voeg dan de lomboks en de paprika toe en bak deze zacht. Voeg dan de sojasaus en het vlees toe en meng goed. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.