banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Roerbak van varkensvlees met groene peper 青椒炒肉

Ingrediënten:
200 gr varkensvlees
4 groene lomboks/habanero
1/4 rode paprika
3 teentjes knoflook
1 eetl licht soja saus
olie

Marinade:
1 eetl lichte soja saus
1/2 theel zout
1/4 theel peper
4 eetl water/kippenbouillon
1/2 theel palmsuiker
1/2 eetl kookwijn / Shaoxing / mirin
3 eetl maizena
2 eetl olie

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Ontpit de lomboks en snijd deze fijn. Snijd de parika in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn.
Meng het vlees met de ingrediënten voor de marinade, behalve de maizena en de olie, en laat dit 15 minuten intrekken. Meng dan de maizena erdoor. Meng de 2 eetl olie erdoor vlak voor het bakken.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees snel voor 10-15 seconden of totdat het vlees wit wordt.
Schep dan het vlees uit de pan en laat 1 eetl olie achter. Fruit de knoflook voor 30 seconden. Voeg dan de lomboks en de paprika toe en bak deze zacht. Voeg dan de sojasaus en het vlees toe en meng goed. Serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 62 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36364923