Ingrediënten:
200 gr varkensvlees
4 groene lomboks/habanero
1/4 rode paprika
3 teentjes knoflook
1 eetl licht soja saus
olie
Marinade:
1 eetl lichte soja saus
1/2 theel zout
1/4 theel peper
4 eetl water/kippenbouillon
1/2 theel palmsuiker
1/2 eetl kookwijn / Shaoxing / mirin
3 eetl maizena
2 eetl olie
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Ontpit de lomboks en snijd deze fijn. Snijd de parika in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn.
Meng het vlees met de ingrediënten voor de marinade, behalve de maizena en de olie, en laat dit 15 minuten intrekken. Meng dan de maizena erdoor. Meng de 2 eetl olie erdoor vlak voor het bakken.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees snel voor 10-15 seconden of totdat het vlees wit wordt.
Schep dan het vlees uit de pan en laat 1 eetl olie achter. Fruit de knoflook voor 30 seconden. Voeg dan de lomboks en de paprika toe en bak deze zacht. Voeg dan de sojasaus en het vlees toe en meng goed. Serveer.