banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Bobengka - kokoscake uit Manando (Sulawesi)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Bobengka
kokoscake uit Manando (Sulawesi)
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
3 kokosnoten
125 gr kenarinoten of anders 150 gr amandelen
500 gr palmsuiker (gula jawa)
400 gr ketanmeel
1 eetl kaneel
1/2 theel anijspoeder
zout naar smaak
bananenbladeren
olie

Cara membuat:
Bereiding:
Rasp de palmsuiker. Breek de kokosnoten open en vang 200 ml van het vruchtwater op en meng dit met de palmsuiker. Verhit in een pan dit mengsel totdat de palmsuiker opgelost is. Rasp de kokos uit de kokosnoten en hak de kenarinoten fijn.
Meng in een kom het suikerwater met de gerapste kokos en meng hierdoor de kentanmeel totdat er een glad deeg is onstaan. Meng vervolgens het zout, de kaneel, de anijs en de helft van de kanarienoten erdoor. Smeer de bananenbladeren in met wat olie en bekleed een cakevorm met de bladeren. Giet dan het deeg in de cakevorm en bak dit in een op 160gr voorverwarmde oven in 65-70 minuten gaar.
Laat de cake daarna afkoelen en snijd het dan in stukjes.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 272 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39554293