logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Bobengka
kokoscake uit Manando (Sulawesi)
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
3 kokosnoten
125 gr kenarinoten of anders 150 gr amandelen
500 gr palmsuiker (gula jawa)
400 gr ketanmeel
1 eetl kaneel
1/2 theel anijspoeder
zout naar smaak
bananenbladeren
olie

Cara membuat:
Bereiding:
Rasp de palmsuiker. Breek de kokosnoten open en vang 200 ml van het vruchtwater op en meng dit met de palmsuiker. Verhit in een pan dit mengsel totdat de palmsuiker opgelost is. Rasp de kokos uit de kokosnoten en hak de kenarinoten fijn.
Meng in een kom het suikerwater met de gerapste kokos en meng hierdoor de kentanmeel totdat er een glad deeg is onstaan. Meng vervolgens het zout, de kaneel, de anijs en de helft van de kanarienoten erdoor. Smeer de bananenbladeren in met wat olie en bekleed een cakevorm met de bladeren. Giet dan het deeg in de cakevorm en bak dit in een op 160gr voorverwarmde oven in 65-70 minuten gaar.
Laat de cake daarna afkoelen en snijd het dan in stukjes.

Add comment

Submit

who is online

We have 79 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44175964