kokoscake uit Manando (Sulawesi)
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
3 kokosnoten
125 gr kenarinoten of anders 150 gr amandelen
500 gr palmsuiker (gula jawa)
400 gr ketanmeel
1 eetl kaneel
1/2 theel anijspoeder
zout naar smaak
bananenbladeren
olie
Cara membuat:
Bereiding:
Rasp de palmsuiker. Breek de kokosnoten open en vang 200 ml van het vruchtwater op en meng dit met de palmsuiker. Verhit in een pan dit mengsel totdat de palmsuiker opgelost is. Rasp de kokos uit de kokosnoten en hak de kenarinoten fijn.
Meng in een kom het suikerwater met de gerapste kokos en meng hierdoor de kentanmeel totdat er een glad deeg is onstaan. Meng vervolgens het zout, de kaneel, de anijs en de helft van de kanarienoten erdoor. Smeer de bananenbladeren in met wat olie en bekleed een cakevorm met de bladeren. Giet dan het deeg in de cakevorm en bak dit in een op 160gr voorverwarmde oven in 65-70 minuten gaar.
Laat de cake daarna afkoelen en snijd het dan in stukjes.
Ingrediënten:
3 kokosnoten
125 gr kenarinoten of anders 150 gr amandelen
500 gr palmsuiker (gula jawa)
400 gr ketanmeel
1 eetl kaneel
1/2 theel anijspoeder
zout naar smaak
bananenbladeren
olie
Cara membuat:
Bereiding:
Rasp de palmsuiker. Breek de kokosnoten open en vang 200 ml van het vruchtwater op en meng dit met de palmsuiker. Verhit in een pan dit mengsel totdat de palmsuiker opgelost is. Rasp de kokos uit de kokosnoten en hak de kenarinoten fijn.
Meng in een kom het suikerwater met de gerapste kokos en meng hierdoor de kentanmeel totdat er een glad deeg is onstaan. Meng vervolgens het zout, de kaneel, de anijs en de helft van de kanarienoten erdoor. Smeer de bananenbladeren in met wat olie en bekleed een cakevorm met de bladeren. Giet dan het deeg in de cakevorm en bak dit in een op 160gr voorverwarmde oven in 65-70 minuten gaar.
Laat de cake daarna afkoelen en snijd het dan in stukjes.