banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 9 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Icon Write a comment
Bobengka - kokoscake uit Manando (Sulawesi)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Bobengka
kokoscake uit Manando (Sulawesi)
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
3 kokosnoten
125 gr kenarinoten of anders 150 gr amandelen
500 gr palmsuiker (gula jawa)
400 gr ketanmeel
1 eetl kaneel
1/2 theel anijspoeder
zout naar smaak
bananenbladeren
olie

Cara membuat:
Bereiding:
Rasp de palmsuiker. Breek de kokosnoten open en vang 200 ml van het vruchtwater op en meng dit met de palmsuiker. Verhit in een pan dit mengsel totdat de palmsuiker opgelost is. Rasp de kokos uit de kokosnoten en hak de kenarinoten fijn.
Meng in een kom het suikerwater met de gerapste kokos en meng hierdoor de kentanmeel totdat er een glad deeg is onstaan. Meng vervolgens het zout, de kaneel, de anijs en de helft van de kanarienoten erdoor. Smeer de bananenbladeren in met wat olie en bekleed een cakevorm met de bladeren. Giet dan het deeg in de cakevorm en bak dit in een op 160gr voorverwarmde oven in 65-70 minuten gaar.
Laat de cake daarna afkoelen en snijd het dan in stukjes.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 69 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40558924