Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Beoseot Gangjeong -버섯강정 - zoet gebakken paddenstoelen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Beoseot Gangjeong -버섯강정
zoet gebakken paddenstoelen

Ingrediënten:
60 gr shiitake, gedroogd
1/4 paprika
75 gr maizena of aardappelzetmeel
olie
water

Ingrediënten saus:
1 eetl soja saus
1 eetl gochujang
1 eetl rijstazijn
2 eetl ocheong/oligodang, anders 1 1/2 eetl honing
2 eetl rijstwijn

Bereiding:
Week de shiitake voor tenminste 2 uur in water. Knijp dan het vocht eruit en snijd de paddenstoelen in stukjes. Snij de paprika in blokjes. Wentel de paddestoelen door de maizena zodat deze volledig bedekt zijn.
Verhit in een pan de olie and frituur de paddenstoelen voor 2 minuten totdat deze licht goudbruin zijn geworden. Laat daarna uitlekken. Verhit opnieuw de olie en frituur de paddestoelen opnieuw voor 1 minuut totdat goudbruin zijn geworden.
Verhit in een pan de ingrediënten voor de saus en meng goed en breng aan de kook. Dan op middelhoog vuur laten sudderen totdat het wat indikt. Meng dan de paprika en de paddenstoelen erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 143 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42261887