zoet gebakken paddenstoelen
Ingrediënten:
60 gr shiitake, gedroogd
1/4 paprika
75 gr maizena of aardappelzetmeel
olie
water
Ingrediënten saus:
1 eetl soja saus
1 eetl gochujang
1 eetl rijstazijn
2 eetl ocheong/oligodang, anders 1 1/2 eetl honing
2 eetl rijstwijn
Bereiding:
Week de shiitake voor tenminste 2 uur in water. Knijp dan het vocht eruit en snijd de paddenstoelen in stukjes. Snij de paprika in blokjes. Wentel de paddestoelen door de maizena zodat deze volledig bedekt zijn.
Verhit in een pan de olie and frituur de paddenstoelen voor 2 minuten totdat deze licht goudbruin zijn geworden. Laat daarna uitlekken. Verhit opnieuw de olie en frituur de paddestoelen opnieuw voor 1 minuut totdat goudbruin zijn geworden.
Verhit in een pan de ingrediënten voor de saus en meng goed en breng aan de kook. Dan op middelhoog vuur laten sudderen totdat het wat indikt. Meng dan de paprika en de paddenstoelen erdoor en serveer.