zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sambal Cocol - pittig maar zoete saus voor pangsit
- Ayam Masak Kemirie - pittige kip met kemirie
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Gulai Gandang - gekruid en gestoofd rundvlees
- Ayam Bumbu Rujak - Kip in roedjakkruiden
- Gurami Cabe Hijau - Gebakken ikan gurami met groene lomboks
- Ayam Taliwang - kip in een rode pittige saus
- Yangbaechu Kimchi 양배추 - kimchi van groene kool
- Gohu-gohu - Groenten met geraspte kokos
- Sayur Lodeh 2 - Sajoer lodeh
Beoseot Gangjeong -버섯강정 - zoet gebakken paddenstoelen


Beoseot Gangjeong -버섯강정
zoet gebakken paddenstoelen
Ingrediënten:
60 gr shiitake, gedroogd
1/4 paprika
75 gr maizena of aardappelzetmeel
olie
water
Ingrediënten saus:
1 eetl soja saus
1 eetl gochujang
1 eetl rijstazijn
2 eetl ocheong/oligodang, anders 1 1/2 eetl honing
2 eetl rijstwijn
Bereiding:
Week de shiitake voor tenminste 2 uur in water. Knijp dan het vocht eruit en snijd de paddenstoelen in stukjes. Snij de paprika in blokjes. Wentel de paddestoelen door de maizena zodat deze volledig bedekt zijn.
Verhit in een pan de olie and frituur de paddenstoelen voor 2 minuten totdat deze licht goudbruin zijn geworden. Laat daarna uitlekken. Verhit opnieuw de olie en frituur de paddestoelen opnieuw voor 1 minuut totdat goudbruin zijn geworden.
Verhit in een pan de ingrediënten voor de saus en meng goed en breng aan de kook. Dan op middelhoog vuur laten sudderen totdat het wat indikt. Meng dan de paprika en de paddenstoelen erdoor en serveer.
zoet gebakken paddenstoelen
Ingrediënten:
60 gr shiitake, gedroogd
1/4 paprika
75 gr maizena of aardappelzetmeel
olie
water
Ingrediënten saus:
1 eetl soja saus
1 eetl gochujang
1 eetl rijstazijn
2 eetl ocheong/oligodang, anders 1 1/2 eetl honing
2 eetl rijstwijn
Bereiding:
Week de shiitake voor tenminste 2 uur in water. Knijp dan het vocht eruit en snijd de paddenstoelen in stukjes. Snij de paprika in blokjes. Wentel de paddestoelen door de maizena zodat deze volledig bedekt zijn.
Verhit in een pan de olie and frituur de paddenstoelen voor 2 minuten totdat deze licht goudbruin zijn geworden. Laat daarna uitlekken. Verhit opnieuw de olie en frituur de paddestoelen opnieuw voor 1 minuut totdat goudbruin zijn geworden.
Verhit in een pan de ingrediënten voor de saus en meng goed en breng aan de kook. Dan op middelhoog vuur laten sudderen totdat het wat indikt. Meng dan de paprika en de paddenstoelen erdoor en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.