Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Tahu kuning - geel gestoofde tahu

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief Ster inactief
 

Tahu kuning
geel gestoofde tahu


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 tahu/tofu
2 groene lomboks
2 salam blad
1 serehstengel
225 ml santen cair
olie

Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
3 cm kunyit
2 cm laos
1 cm jahe
4 kemiri, geroosterd
1/2 theel zout

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tahu in blokjes en de lomboks in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en bak de tahu goudgeel en schep deze uit de olie en laat deze uitlekken op keukenpapier.
Verhit in een wok/wadjan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de salam, de sereh en de lomboks toe en bak het nog voor 2 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes tot de helft laten inkoken. Dan de tahu toevoegen en zachtjes laten sudderen totdat het vocht vrijwel is verdampt.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 168 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925744