zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Bebek Goreng Penyet - gebakken eend met sambal terasi
- Petjel terong - Pecil Terong
- Paad Paag Naam Mun Hoy - broccoli in oestersaus
- Gai Pad Prik - kip met groenten
- Kue Pisang - bananencake
- Iga Masak Keluak - gestoofde gekruide spareribs
- Gule Arab 1 - gestoofd lamsvlees
- Frikadel Ikan - visballetjes
- Ayam Tuturaga - geurige kip kerry schotel
- Lele Goreng Tepung - gebakken vis
Sambal Padjak


Sambal Padjak
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr magere runderlappen
3 eetlepels olie
1 theel asem
2 eetl water
Haluskan;
boemboe:
2 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
5 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
zout naar smaak
2 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water en snijd het vlees in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. dan het vlees toevoegen en dit meebakken. Wanneer het vocht vrijkomt dan het asemwater toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vocht is verdampt.
ingrediënten:
300 gr magere runderlappen
3 eetlepels olie
1 theel asem
2 eetl water
Haluskan;
boemboe:
2 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
5 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
zout naar smaak
2 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water en snijd het vlees in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. dan het vlees toevoegen en dit meebakken. Wanneer het vocht vrijkomt dan het asemwater toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vocht is verdampt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.