zoeken
Recente reacties

10 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Tumis Selada Air Pedas - pittige roerbak van waterkers met mais
- Ayam Paniki Ternate - Gestoofde kip
- Ayam Opor - kruidige, gestoofde kip
- Sambal lombok
- Pittige lamskerrie met bamboescheuten
- Tuun Fafi - Geroosterd speenvarken
- Sambal Goreng Kol Jagung - gehakt met kool en mais
- Sambal goreng tempeh banjar - Sambal goreng van tempe
- Ayam Tumis Paprika - roerbak van kip met paprika
- Santen - bereiding van kokosmelk
Nasi Dagang 2 - gekruide en in kokosmelk gestoomde rijst


Nasi Dagang 2
gekruide en in kokosmelk gestoomde rijst
gekruide en in kokosmelk gestoomde rijst
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rijst
750 ml santen cair (dunne kokosmelk)
1 eetl klabat (fenugreek)
9 cm gember (jahe/djahé)
10 sjalotten
6 teentjes knoflook
250 ml santen asli (dikke kokosmelk)
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Week de rijst voor 3 uur in water en laat het daarna uitlekken. Stoom de rijst vervolgens voor 20 minuten. Rasp de gember en snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Meng de dunne kokosmelk met de gember, de sjalotten, de knoflook, de klabat met de rijst en laat dit 2 uur rusten. Meng vervolgens het zout, de suiker en de dikke kokosmelk erdoor en stoom de rijst vervolgens verder gaar.
ingrediënten:
1000 gr rijst
750 ml santen cair (dunne kokosmelk)
1 eetl klabat (fenugreek)
9 cm gember (jahe/djahé)
10 sjalotten
6 teentjes knoflook
250 ml santen asli (dikke kokosmelk)
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Week de rijst voor 3 uur in water en laat het daarna uitlekken. Stoom de rijst vervolgens voor 20 minuten. Rasp de gember en snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Meng de dunne kokosmelk met de gember, de sjalotten, de knoflook, de klabat met de rijst en laat dit 2 uur rusten. Meng vervolgens het zout, de suiker en de dikke kokosmelk erdoor en stoom de rijst vervolgens verder gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.