Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Nasi Dagang 2 - gekruide en in kokosmelk gestoomde rijst

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nasi Dagang 2
gekruide en in kokosmelk gestoomde rijst
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rijst
750 ml santen cair (dunne kokosmelk)
1 eetl klabat (fenugreek)
9 cm gember (jahe/djahé)
10 sjalotten
6 teentjes knoflook
250 ml santen asli (dikke kokosmelk)
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Week de rijst voor 3 uur in water en laat het daarna uitlekken. Stoom de rijst vervolgens voor 20 minuten. Rasp de gember en snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Meng de dunne kokosmelk met de gember, de sjalotten, de knoflook, de klabat met de rijst en laat dit 2 uur rusten. Meng vervolgens het zout, de suiker en de dikke kokosmelk erdoor en stoom de rijst vervolgens verder gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 86 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932622