logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Nasi Dagang 2
gekruide en in kokosmelk gestoomde rijst
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rijst
750 ml santen cair (dunne kokosmelk)
1 eetl klabat (fenugreek)
9 cm gember (jahe/djahé)
10 sjalotten
6 teentjes knoflook
250 ml santen asli (dikke kokosmelk)
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Week de rijst voor 3 uur in water en laat het daarna uitlekken. Stoom de rijst vervolgens voor 20 minuten. Rasp de gember en snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Meng de dunne kokosmelk met de gember, de sjalotten, de knoflook, de klabat met de rijst en laat dit 2 uur rusten. Meng vervolgens het zout, de suiker en de dikke kokosmelk erdoor en stoom de rijst vervolgens verder gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 82 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151437