Bebotok Daging Anak Sapi
gevulde kool
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kalfsgehakt
150 ml santen asli (dikke kokosmlek)
1 witte kool
1 eetl limoensap
2 eetl olie
water
zout naar smaak
biteng (houten prikkers)
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
4 theel ketumbar
2 theel jinten
1/4 theel kencur
1/2 theel pepper
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak dit voor 3 minuten en laat het afkoelen. Meng de limoensap erdoor. Verhit in een pan het water en voeg daar het zout aan toe gevolgd door de koolbladeren en kook deze voor 5 minuten. Laat de koolbladeren daarna uitlekken en afkoelen.
Meng de boemboe door het gehakt en schep 2 eetl van het mengsel op de koolbladeren. Schep daar 1 eetl santen op en vouw de koolbladeren dicht als een pakketje en maak de koobladeren vast met de biteng. Stoom de pakketjes vervolgens in 30 minuten gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kerak Telor - Betawi - gebakken gevulde omelet met kleefrijst
- Acar Ikan 2
- Kohu-Kohu - gestoomde tonijn met groenten uit de Molukken
- Ayam Panggang Bumbu Kuning - geroosterde kip met gele saus
- Sambal Bajak
- Ikan Kacang - vis in pindasaus
- Sate Ayam Bumbu Kemiri - gekruide kipsate
- Tempeh Kecap - gebakken tempe in een kecapsaus
- Duduk daging - Tangkar van vlees
- Rendang nangka - gekruide nangka
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...