logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Bebotok Daging Anak Sapi
gevulde kool

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kalfsgehakt
150 ml santen asli (dikke kokosmlek)
1 witte kool
1 eetl limoensap
2 eetl olie
water
zout naar smaak
biteng (houten prikkers)

Haluskan:

boemboe:
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
4 theel ketumbar
2 theel jinten
1/4 theel kencur
1/2 theel pepper
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak dit voor 3 minuten en laat het afkoelen. Meng de limoensap erdoor. Verhit in een pan het water en voeg daar het zout aan toe gevolgd door de koolbladeren en kook deze voor 5 minuten. Laat de koolbladeren daarna uitlekken en afkoelen.
Meng de boemboe door het gehakt en schep 2 eetl van het mengsel op de koolbladeren. Schep daar 1 eetl santen op en vouw de koolbladeren dicht als een pakketje en maak de koobladeren vast met de biteng. Stoom de pakketjes vervolgens in 30 minuten gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 35 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151244