Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Nasi Goreng Peteh - gebakken rijst met peteh

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nasi Goreng Peteh
gebakken rijst met peteh
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
750 gram rijst (gekookt)
15 petehbonen
6 sjalotten
5 rode lomboks
5 eetl olie
5 teentjes knoflook
3 eetl ketjap manis
2 koolbladeren
1 tomaat
1 eetl emping
1 ui
1,5 theel trassi
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de sjalotten, de lomboks, de knoflook, de trassie fijn tot een boemboe (pasta). Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe 3 minuten. Voeg dan de petehbonen en de ketjap toe. Bak nog 2 minuten en voeg dan de rijst toe en bak dit onder voortdurend omscheppen goed door en heet.
Garneer met bawang goreng, gesneden koolbladeren, partjes tomaat en emping.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 252 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911326