gebakken rijst met peteh
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
750 gram rijst (gekookt)
15 petehbonen
6 sjalotten
5 rode lomboks
5 eetl olie
5 teentjes knoflook
3 eetl ketjap manis
2 koolbladeren
1 tomaat
1 eetl emping
1 ui
1,5 theel trassi
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de sjalotten, de lomboks, de knoflook, de trassie fijn tot een boemboe (pasta). Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe 3 minuten. Voeg dan de petehbonen en de ketjap toe. Bak nog 2 minuten en voeg dan de rijst toe en bak dit onder voortdurend omscheppen goed door en heet.
Garneer met bawang goreng, gesneden koolbladeren, partjes tomaat en emping.
Ingrediënten:
750 gram rijst (gekookt)
15 petehbonen
6 sjalotten
5 rode lomboks
5 eetl olie
5 teentjes knoflook
3 eetl ketjap manis
2 koolbladeren
1 tomaat
1 eetl emping
1 ui
1,5 theel trassi
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de sjalotten, de lomboks, de knoflook, de trassie fijn tot een boemboe (pasta). Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe 3 minuten. Voeg dan de petehbonen en de ketjap toe. Bak nog 2 minuten en voeg dan de rijst toe en bak dit onder voortdurend omscheppen goed door en heet.
Garneer met bawang goreng, gesneden koolbladeren, partjes tomaat en emping.