logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Nasi Goreng Peteh
gebakken rijst met peteh
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
750 gram rijst (gekookt)
15 petehbonen
6 sjalotten
5 rode lomboks
5 eetl olie
5 teentjes knoflook
3 eetl ketjap manis
2 koolbladeren
1 tomaat
1 eetl emping
1 ui
1,5 theel trassi
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de sjalotten, de lomboks, de knoflook, de trassie fijn tot een boemboe (pasta). Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe 3 minuten. Voeg dan de petehbonen en de ketjap toe. Bak nog 2 minuten en voeg dan de rijst toe en bak dit onder voortdurend omscheppen goed door en heet.
Garneer met bawang goreng, gesneden koolbladeren, partjes tomaat en emping.

Add comment

Submit

who is online

We have 70 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420607