Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Nung Pug Gwang Tung Salmon - pittige zalm steaks in gembersaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nung Pug Gwang Tung Salmon
pittige zalm steaks in gembersaus
Ingrediënten:
4 zalm steaks
5 stengels paksoy
water
aluminiumfolie

Ingrediënten marinade:
4 teentjes knoflook
2 rode rawits
1 theel zout
2 cm gember
2 takjes coriander
4 mint blaadjes
1 limoen (sap)

Ingrediënten saus:
2 teentjes knoflook
2 cm gember
1 eetl oestersaus
1 eetl nam pla (vissaus)
2 rode lomboks
1-2 lenteuitje
1 eetl olie

Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de marinade fijn tot een saus. Meng de marinade met de vis en laat dit 45 minuten intrekken. Verpak de steaks daarna met de marinade in de folie en stoom deze in 10 minuten gaar.

Verhit in een pan het water en blancheer de paksoy voor 30 seconden en laat het daarna uitlekken. Snijd de knoflook, de gember, de lomboks en de lenteui fijn. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de knoflook en de gember voor 1 minuut. Voeg dan de lomboks, de lenteui, de nam pla en de oestersaus toe en bak dit voor 30 seconden. Drapeer de paskoy op een schaal en leg daar de steaks met het vocht erop. Giet vervolgens de saus erover heen en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 81 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42264976