Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Nung Pug Gwang Tung Salmon - pittige zalm steaks in gembersaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nung Pug Gwang Tung Salmon
pittige zalm steaks in gembersaus
Ingrediënten:
4 zalm steaks
5 stengels paksoy
water
aluminiumfolie

Ingrediënten marinade:
4 teentjes knoflook
2 rode rawits
1 theel zout
2 cm gember
2 takjes coriander
4 mint blaadjes
1 limoen (sap)

Ingrediënten saus:
2 teentjes knoflook
2 cm gember
1 eetl oestersaus
1 eetl nam pla (vissaus)
2 rode lomboks
1-2 lenteuitje
1 eetl olie

Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de marinade fijn tot een saus. Meng de marinade met de vis en laat dit 45 minuten intrekken. Verpak de steaks daarna met de marinade in de folie en stoom deze in 10 minuten gaar.

Verhit in een pan het water en blancheer de paksoy voor 30 seconden en laat het daarna uitlekken. Snijd de knoflook, de gember, de lomboks en de lenteui fijn. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de knoflook en de gember voor 1 minuut. Voeg dan de lomboks, de lenteui, de nam pla en de oestersaus toe en bak dit voor 30 seconden. Drapeer de paskoy op een schaal en leg daar de steaks met het vocht erop. Giet vervolgens de saus erover heen en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 141 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41025367