logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Nung Pug Gwang Tung Salmon
pittige zalm steaks in gembersaus
Ingrediënten:
4 zalm steaks
5 stengels paksoy
water
aluminiumfolie

Ingrediënten marinade:
4 teentjes knoflook
2 rode rawits
1 theel zout
2 cm gember
2 takjes coriander
4 mint blaadjes
1 limoen (sap)

Ingrediënten saus:
2 teentjes knoflook
2 cm gember
1 eetl oestersaus
1 eetl nam pla (vissaus)
2 rode lomboks
1-2 lenteuitje
1 eetl olie

Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de marinade fijn tot een saus. Meng de marinade met de vis en laat dit 45 minuten intrekken. Verpak de steaks daarna met de marinade in de folie en stoom deze in 10 minuten gaar.

Verhit in een pan het water en blancheer de paksoy voor 30 seconden en laat het daarna uitlekken. Snijd de knoflook, de gember, de lomboks en de lenteui fijn. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de knoflook en de gember voor 1 minuut. Voeg dan de lomboks, de lenteui, de nam pla en de oestersaus toe en bak dit voor 30 seconden. Drapeer de paskoy op een schaal en leg daar de steaks met het vocht erop. Giet vervolgens de saus erover heen en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 45 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421704