Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Miang Pla Too - gekruide makreelsalade

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Miang Pla Too
gekruide makreelsalade
ingrediënten:
4 Spaanse makrelen
100 ml plantaardige olie
5 sjalotten
3 cm gember (jahe/djahé)
4 rode lomboks (spaanse pepers)
5 groene rawits
75 gr geroosterde pinda's
1/2 groene mango
4 limoenen (sap)
1 limoenschil (gerapst)
zout naar smaak

garnering:
slablaadjes
korianderbladeren

Bereiding:
Stoom de vissen in een stoompan half gaar. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak dan de vissen bruin en en verder gaar. Verwijder de graten en het vel. Wees wel voorzichtig! Snijd de mango in kleine reepjes en de sjalotten en de gember in plakjes. De pepers moeten fijn gesneden/gehakt worden. Wrijf of maal de pinda's erg grof.
Meng vervolgens alle ingrediënten goed door elkaar. Leg op een schaal de slablaadjes en vervolgens de gekruide vis. Garneer met korianderblaadjes.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 129 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41022565