Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Miang Pla Too - gekruide makreelsalade

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Miang Pla Too
gekruide makreelsalade
ingrediënten:
4 Spaanse makrelen
100 ml plantaardige olie
5 sjalotten
3 cm gember (jahe/djahé)
4 rode lomboks (spaanse pepers)
5 groene rawits
75 gr geroosterde pinda's
1/2 groene mango
4 limoenen (sap)
1 limoenschil (gerapst)
zout naar smaak

garnering:
slablaadjes
korianderbladeren

Bereiding:
Stoom de vissen in een stoompan half gaar. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak dan de vissen bruin en en verder gaar. Verwijder de graten en het vel. Wees wel voorzichtig! Snijd de mango in kleine reepjes en de sjalotten en de gember in plakjes. De pepers moeten fijn gesneden/gehakt worden. Wrijf of maal de pinda's erg grof.
Meng vervolgens alle ingrediënten goed door elkaar. Leg op een schaal de slablaadjes en vervolgens de gekruide vis. Garneer met korianderblaadjes.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 224 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252333