zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sambal Udang Kering
- Bubur Pisang Kenarie - bananenpap met noten uit Ambon
- Ampela Ayam Peteh - kippenmaagjes met petehbonen
- Kohu-Kohu - gestoomde tonijn met groenten uit de Molukken
- Sambal Goreng Paprika - gebakken gekruide paprika
- Hong Shao Rou 红烧肉 - rood gebraden varkensvlees
- Sambal goreng peparutan iwak - Sambal goreng van hom en kuit
- Koatgaetang 꽃게탕 - pittige krab stoofpot
- Dak Bulgogi - pittig gegrilde kip
- Telur pecel bumbu santan - omelet met aubergine en kokosmelk
Miang Pla Too - gekruide makreelsalade


Miang Pla Too
gekruide makreelsalade
gekruide makreelsalade
ingrediënten:
4 Spaanse makrelen
100 ml plantaardige olie
5 sjalotten
3 cm gember (jahe/djahé)
4 rode lomboks (spaanse pepers)
5 groene rawits
75 gr geroosterde pinda's
1/2 groene mango
4 limoenen (sap)
1 limoenschil (gerapst)
zout naar smaak
garnering:
slablaadjes
korianderbladeren
Bereiding:
Stoom de vissen in een stoompan half gaar. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak dan de vissen bruin en en verder gaar. Verwijder de graten en het vel. Wees wel voorzichtig! Snijd de mango in kleine reepjes en de sjalotten en de gember in plakjes. De pepers moeten fijn gesneden/gehakt worden. Wrijf of maal de pinda's erg grof.
Meng vervolgens alle ingrediënten goed door elkaar. Leg op een schaal de slablaadjes en vervolgens de gekruide vis. Garneer met korianderblaadjes.
4 Spaanse makrelen
100 ml plantaardige olie
5 sjalotten
3 cm gember (jahe/djahé)
4 rode lomboks (spaanse pepers)
5 groene rawits
75 gr geroosterde pinda's
1/2 groene mango
4 limoenen (sap)
1 limoenschil (gerapst)
zout naar smaak
garnering:
slablaadjes
korianderbladeren
Bereiding:
Stoom de vissen in een stoompan half gaar. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak dan de vissen bruin en en verder gaar. Verwijder de graten en het vel. Wees wel voorzichtig! Snijd de mango in kleine reepjes en de sjalotten en de gember in plakjes. De pepers moeten fijn gesneden/gehakt worden. Wrijf of maal de pinda's erg grof.
Meng vervolgens alle ingrediënten goed door elkaar. Leg op een schaal de slablaadjes en vervolgens de gekruide vis. Garneer met korianderblaadjes.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.