Loon Torw Jiew
garnalen en vlees saus
Ingrediënten:
2 eetl Taow Jieuw/Tauco
150 ml kokosmelk
35 gr gehakte garnalen
35 gr varkensgehakt
2 theel zout
2 eetl asamwater
5 rode rawits
2 sjalotjes
Bereiding:
Hak de sjalotjes fijn/grof. Snijd de rawits doormidden. Verhit in een pan de kokosmelk en breng het al roerend aan de kook. Voeg dan taow jieuw toe en meng goed.
Voeg dan de garnalen en het gehakt toe en kook het voor 5 minuten. Dan de sjalotjes, het zout, de rawits en het asamwater toevoegen en kook het voor 2 minuten. Serveer het met rijst, plakjes komkommer en sla.
recept voor 2 personen.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ikan Bakar - geroosterde vis
- Nasi Gurih Ayam Jamur - rijst met kip en paddenstoelen
- Sosis Solo - gevulde flensjes
- Gungjung Tteokbokki - rijstcake met groenten en saus
- Tekwan - Soep met pempek dos en yam
- Lu Rou Fan - 卤肉饭 - gestoofd buikspek met paddenstoelen en ei
- Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
- Ayam Taliwang 2 - Geroosterde kip
- Perkedel Tempe Pedas - pittige balletjes van tempe
- Sate Ayam Ponorogo - geroosterd kipstukjes met kecap
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...