rendang van paddenstoelen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr oesterzwammen
400 gr champignons
500 ml santen cair (dunne kokosmelk)
150 ml santen asli (dikke kokosmelk)
2 cm laos
2 sereh/citroengras, witte deel
2 kunyit blad
2 asam kandis
Haluskan:
bumbu:
1/2 eetl zout
1 theel plamsuiker
9 rode lomboks
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 cm jahe
2 kemiri
1 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de oesterzwammen in reepjes en halveer de champignons. Rasp de laos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de santen cair samen met de bumbu, de laos, de sereh, het kunyit blad en de asam kandis en breng aan de kook. Dan de paddenstoelen toevoegen en laat de saus goed indikken. Dan de saten alsi toevoegen en kook het geheel zachtjes verder totdat het vocht is verdampt.