zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sayur kerrie jawa
- Babi Bali - varkensvlees op Balinese wijze
- Nasi Kuning - gele rijst
- Onde-onde
- Tainabu Nilalai-rundvleessoep met ribbetjes
- Sambal Lombok 2
- Urap - groenten met geraspte kokos
- Soto Betawi - Rundvleessoep met kokosmelk
- Balado Terong - aubergine met een groene chili saus
- Semur Ayam Pedas Manis - zoetige en pittige smoor van kip
Ento-ento - Gebakken tempeballetje


Ento-ento
Gebakken tempeballetje
Gebakken tempeballetje
Bahan-bahan:
ingrediënten:
175 gr tempé
zout
3-4 eiwitten
olie
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verkruimel de tempé en meng dit met de boemboe. Voeg eventueel zout naar smaak toe. Maak van het mengsel kleine balletjes en wentel deze door de geklopte eiwitten. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak/frituur de balletjes bruin.
ingrediënten:
175 gr tempé
zout
3-4 eiwitten
olie
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verkruimel de tempé en meng dit met de boemboe. Voeg eventueel zout naar smaak toe. Maak van het mengsel kleine balletjes en wentel deze door de geklopte eiwitten. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak/frituur de balletjes bruin.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.