Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Rendang Basah Nangka - rendang van nangka in een romige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Rendang Basah Nangka
rendang van nangka in een romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr nangka / jackfruit
250 ml dikke kokosmelk (kental)
200 ml water
1 kunyit blad
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1 asam kandis
1 eetl palmsuiker

Haluskan:
bumbu:
4 rode lombok
2 sjalotjes
7 teentjes knoflook
1 theel ketumbar, geroosterd
3 cm lengkuas/laos
3 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de nangka in 5 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng in een pan de nangka met de bumbu, de salam, de asam kandis, de palmsuiker, de jeruk purut en het kunyit blad. Voeg het water toe en kook op middelhoog vuur de nangka halfgaar.
Dan de kokosmelk toevoegen en kook de nangka gaar en totdat het vocht is gehalveerd. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 148 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925744