rendang van nangka in een romige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr nangka / jackfruit
250 ml dikke kokosmelk (kental)
200 ml water
1 kunyit blad
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1 asam kandis
1 eetl palmsuiker
Haluskan:
bumbu:
4 rode lombok
2 sjalotjes
7 teentjes knoflook
1 theel ketumbar, geroosterd
3 cm lengkuas/laos
3 kemiri noten
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de nangka in 5 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng in een pan de nangka met de bumbu, de salam, de asam kandis, de palmsuiker, de jeruk purut en het kunyit blad. Voeg het water toe en kook op middelhoog vuur de nangka halfgaar.
Dan de kokosmelk toevoegen en kook de nangka gaar en totdat het vocht is gehalveerd. Serveer.