gestoofde witte kool
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr witte kool
1 theel trassi
4 sjalotten
125 ml water
1 theel asem
3 teentjes knoflook
50 gr gedroogde garnalen
3 rode lomboks
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kool in grove stukken. Snijd de sjalotten in ringen, de knoflook fijn, de lomboks in ringetjes en week de garnalen en laat deze daarna uitlekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de trassie voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de garnalen toe. Vervolgens het zout en het water en vervolgens de kool. Stoof het gerecht voor 10 minuten en voeg dan de asem toe. Stoof verder totdat de kool gaar is.
ingrediënten:
600 gr witte kool
1 theel trassi
4 sjalotten
125 ml water
1 theel asem
3 teentjes knoflook
50 gr gedroogde garnalen
3 rode lomboks
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kool in grove stukken. Snijd de sjalotten in ringen, de knoflook fijn, de lomboks in ringetjes en week de garnalen en laat deze daarna uitlekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de trassie voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de garnalen toe. Vervolgens het zout en het water en vervolgens de kool. Stoof het gerecht voor 10 minuten en voeg dan de asem toe. Stoof verder totdat de kool gaar is.