banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Pepes Ayam Tahu - gestoomde kip met tahu in een pakketje
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Pepes Ayam Tahu
gestoomde kip met tahu in een pakketje

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
300 gr tahu
5 groene tomaten
14 rode rawits
1 lenteui
5 takjes kemangi
2 eieren
4 salam blaadjes
2 sereh stengels
bananenblad
olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1 theel ketumbar
4 rode lomboks
1 eetl zout
1 eetl palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 24 stukjes en pureer de tahu. Snijd de lenteui in kleine stukjes, de tomaten in kleine partjes, de salam in reepjes en de sereh in fijne stukjes. Klop de eieren. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Meng dit met de kip, de rawits, de tahu, de tomaten, de lenteui, de kemangi blaadjes en het ei en laat dit 1 uur intrekken.
Schep wat van het mengsel op bananenblad samen met wat salam en sereh en vouw het dicht als een pakketje. Stoom vervolgens het pakketje in 45 minuten gaar en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 137 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39042189