Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Pepes Ayam Tahu - gestoomde kip met tahu in een pakketje

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pepes Ayam Tahu
gestoomde kip met tahu in een pakketje

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
300 gr tahu
5 groene tomaten
14 rode rawits
1 lenteui
5 takjes kemangi
2 eieren
4 salam blaadjes
2 sereh stengels
bananenblad
olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1 theel ketumbar
4 rode lomboks
1 eetl zout
1 eetl palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 24 stukjes en pureer de tahu. Snijd de lenteui in kleine stukjes, de tomaten in kleine partjes, de salam in reepjes en de sereh in fijne stukjes. Klop de eieren. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Meng dit met de kip, de rawits, de tahu, de tomaten, de lenteui, de kemangi blaadjes en het ei en laat dit 1 uur intrekken.
Schep wat van het mengsel op bananenblad samen met wat salam en sereh en vouw het dicht als een pakketje. Stoom vervolgens het pakketje in 45 minuten gaar en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 128 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911569