kipfilet in een saus van kecap en petehbonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr kipfilet
100 gr petehbonen
4 jeruk purut blaadjes
2 eetl kecap manis
4 eetl olie
1 rode lombok
1/2 theel zwarte peper
1/2 theel zout
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 teentjes knoflook
2 eetl water
Cara membuat:
Bereiding:
Ontpit de lombok en snijd deze in dunne reepjes. Snijd het vlees in blokjes, halveer de petehbonen en snijd de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees, de knoflook, de lombok, de petehbonen en de jerut purutblaadjes voor 3 minuten. Voeg dan de ketjap toe en het water en stoof het vlees verder gaar. Dan de peper, het zout en de suiker toevoegen en het geheel serveren als de suiker is opgelost.
ingrediënten:
100 gr kipfilet
100 gr petehbonen
4 jeruk purut blaadjes
2 eetl kecap manis
4 eetl olie
1 rode lombok
1/2 theel zwarte peper
1/2 theel zout
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 teentjes knoflook
2 eetl water
Cara membuat:
Bereiding:
Ontpit de lombok en snijd deze in dunne reepjes. Snijd het vlees in blokjes, halveer de petehbonen en snijd de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees, de knoflook, de lombok, de petehbonen en de jerut purutblaadjes voor 3 minuten. Voeg dan de ketjap toe en het water en stoof het vlees verder gaar. Dan de peper, het zout en de suiker toevoegen en het geheel serveren als de suiker is opgelost.