banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 23 days ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 10 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
Icon Write a comment
Lele Goreng Saus Kecap - Gebakken meerval met kecapsaus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Lele Goreng Saus Kecap
Gebakken meerval met kecapsaus
          
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr meerval
3 limoenen (sap)
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
5 groene lomboks
3 tomaten
7 belimbing wuluh (zure stervrucht)
5 cm gember (jah/djahé), gekneusd
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
3 salam blaadjes
1 theel palmsuiker
5 eetl kecap manis
zout naar smaak
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in mootjes en wrijf deze in met het zout en de limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Ontpit de lomboks en snid deze grof. Snijd de sjalotten, de knoflook en de belimbing in dunne plakjes en de tomaten in partjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis goudbruin en schep deze uit de wok. Giet de olie af maar laat 5 eetl olie achter. Fruit hierinde sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks, de laos, de gember, de salam en de sereh toe en bak dit 5 minuten. Dan de tomaten, de belimbing en de keacp toevoegen en nog 3 minuten bakken. Giet de saus over de vis en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 37 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39632900