banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Lele Goreng Saus Kecap - Gebakken meerval met kecapsaus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Lele Goreng Saus Kecap
Gebakken meerval met kecapsaus
          
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr meerval
3 limoenen (sap)
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
5 groene lomboks
3 tomaten
7 belimbing wuluh (zure stervrucht)
5 cm gember (jah/djahé), gekneusd
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
3 salam blaadjes
1 theel palmsuiker
5 eetl kecap manis
zout naar smaak
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in mootjes en wrijf deze in met het zout en de limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Ontpit de lomboks en snid deze grof. Snijd de sjalotten, de knoflook en de belimbing in dunne plakjes en de tomaten in partjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis goudbruin en schep deze uit de wok. Giet de olie af maar laat 5 eetl olie achter. Fruit hierinde sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks, de laos, de gember, de salam en de sereh toe en bak dit 5 minuten. Dan de tomaten, de belimbing en de keacp toevoegen en nog 3 minuten bakken. Giet de saus over de vis en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 168 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40585525