Recente reacties

Shaun 12 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Lele Goreng Saus Kecap - Gebakken meerval met kecapsaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Lele Goreng Saus Kecap
Gebakken meerval met kecapsaus
          
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr meerval
3 limoenen (sap)
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
5 groene lomboks
3 tomaten
7 belimbing wuluh (zure stervrucht)
5 cm gember (jah/djahé), gekneusd
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
3 salam blaadjes
1 theel palmsuiker
5 eetl kecap manis
zout naar smaak
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in mootjes en wrijf deze in met het zout en de limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Ontpit de lomboks en snid deze grof. Snijd de sjalotten, de knoflook en de belimbing in dunne plakjes en de tomaten in partjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis goudbruin en schep deze uit de wok. Giet de olie af maar laat 5 eetl olie achter. Fruit hierinde sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks, de laos, de gember, de salam en de sereh toe en bak dit 5 minuten. Dan de tomaten, de belimbing en de keacp toevoegen en nog 3 minuten bakken. Giet de saus over de vis en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 117 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41233673