Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Bahan-bahan: ingrediënten:: 500 gr rundvlees 1 serehstengel, gekneusd 5 eetl. olie 1750 ml dikke kokosmelk (santen asli) 5 jeruk purutblaadjes, 1 kaneelstokje 1 theel, asem zout naar smaak
Haluskan: boemboe: 2 theel, ketumbar 1 theel, jinten 5 kruidnagels 4 sjalotjes, 5 teentjes knoflook 18 rawits 4 cm gember (jahe/djahé) 3 cm kunyit (kurkuma) 3,5 cm laos
Cara membuat: Bereiding: Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit de kokosmelk in een wok/wadjan en meng daarin de boemboe en de overige ingrediënten. Stoof dit alles totdat de olie vrijkomt. Haal het kaneelstokje eruit en voeg het vlees, het zout en de asem toe. Stoof het vlees gaar in 2,5-3 uur
Gegevens
Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda