zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Daging Masak Bali - pittig gebakken reepjes rundvlees
- Acar Ikan Kuning - vis in zure saus
- Cakep Siap - Kippenpoten
- Jagung Udang - mais met garnalen
- Kue pisang - bananen cakejes
- Pinggan Jamur Bumbu Rendang - in kokosmelk gebakken gekruide oesterzwammen
- Ayam Garo Rica - Gestoofd en gebakken kip
- Semur jengkol pedas kering - gestoofde Jengkol in pittige saus
- Nasi Goreng Bahari - gebakken rijst met zeevruchten
- Ayam Besengeh
Rendang Minang - rendang van rundvlees


Rendang Minang
rendang van rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
600 ml dikke kokosmelk (kental, van 1 1/2 kokosnoot)
1 kunyit blad
1 serai/sereh/citroengras
2 asam kandis
Haluskan:
bumbu:
11 rode lomboks
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 cm kunyit
2 cm jahe
1 eetl zout
6 cm lengkuas/laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in 10 dobbelstenen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, het vlees, het kunyit blad, de serai en de asam kandis en kook totdat het vlees gaar is geworden en totdat het vocht is verdampt.
rendang van rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
600 ml dikke kokosmelk (kental, van 1 1/2 kokosnoot)
1 kunyit blad
1 serai/sereh/citroengras
2 asam kandis
Haluskan:
bumbu:
11 rode lomboks
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 cm kunyit
2 cm jahe
1 eetl zout
6 cm lengkuas/laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in 10 dobbelstenen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, het vlees, het kunyit blad, de serai en de asam kandis en kook totdat het vlees gaar is geworden en totdat het vocht is verdampt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.