gekruide runderlong en runderlever
bahan-bahan:
ingrediënten:
950 gr runderlong
3 serehstengels, gekneusd
olie
950 ml dunne kokosmelk (santen cair)
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
6 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
2-3 asam kandis (naar smaak)
200 gr runderlever
zout naar smaak
water
Haluskan:
boemboe:
4 cm gember (jahe/djahé)
8 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst de long in water voor 60 minuten en snijd het dan in dunne lapjes. Verwarm een oven voor op 100gr en droog daarin de lapjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de lapjes long bruin en krokant. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelken en meng daarin de sereh, de jeruk purut, het kunyitblad, de asem kandis en de boemboe. Stoof dit alles totdat de olie boven komt drijven. Dan de fijngesneden lever toevoegen en de plakjes long met het zout en dit nog 5 minuten doorbakken.
ingrediënten:
950 gr runderlong
3 serehstengels, gekneusd
olie
950 ml dunne kokosmelk (santen cair)
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
6 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
2-3 asam kandis (naar smaak)
200 gr runderlever
zout naar smaak
water
Haluskan:
boemboe:
4 cm gember (jahe/djahé)
8 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst de long in water voor 60 minuten en snijd het dan in dunne lapjes. Verwarm een oven voor op 100gr en droog daarin de lapjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de lapjes long bruin en krokant. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelken en meng daarin de sereh, de jeruk purut, het kunyitblad, de asem kandis en de boemboe. Stoof dit alles totdat de olie boven komt drijven. Dan de fijngesneden lever toevoegen en de plakjes long met het zout en dit nog 5 minuten doorbakken.