zoeken
Recente reacties

8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Orek Tempe Lokio - gebakken tempe met groenten
- Sayur Godog Ebi Pedas - gestoofde groenten in kruidige pittige saus
- Gobe Betawi - gestoofd rundvlees
- Dodol Garut - kleefrijst nagerecht
- Tom Yum Gong - pittig-zure soep met garnalen
- Koatum Gai - kippensoep met rijst
- Gohu Ikan (Maluku) - ceviche van tonijn
- Bundu Daging - gestoofd rundvlees
- Thaise mosselen
- Pa Lo Khai - kaneelsoep met ei (2pp)
Rendang Rempah


Rendang Rempah
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr vlees
3 eetl ketumbar
1 serehstengel, gekneusd
1/2 eetl komijn
30 gr kokos
3 limau perut blaadjes
1 klein kunyit blad
1250 ml dunne kokosmelk (santen cair)
2 theel gula jawa
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
3 rode lomboks
6 rode rawits
4 sjalotten
3 cm laos
Bereiding:
Rooster de kokos droog in een koekepan en wrijf of maal dit samen met de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in lapjes. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng dit samen met de overige ingrediënten. Sudder het geheel totdat het vlees gaar is en de saus bijna is verdampt.
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr vlees
3 eetl ketumbar
1 serehstengel, gekneusd
1/2 eetl komijn
30 gr kokos
3 limau perut blaadjes
1 klein kunyit blad
1250 ml dunne kokosmelk (santen cair)
2 theel gula jawa
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
3 rode lomboks
6 rode rawits
4 sjalotten
3 cm laos
Bereiding:
Rooster de kokos droog in een koekepan en wrijf of maal dit samen met de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in lapjes. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng dit samen met de overige ingrediënten. Sudder het geheel totdat het vlees gaar is en de saus bijna is verdampt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.