Recente reacties

Ilona Van den akker 20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Rendang sapi - Rundvlees in kokosmelksaus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Rendang sapi
Rundvlees in kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kg rundvlees
1 serehstengel, gekneusd
1 kunyit blad (kurkumablad)
2000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
5 jeruk purut blaadjes
zout

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
7 rode lomboks
13 rawits
3 cm gember (jahe/djahé)
5 cm laos

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in grote stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk, samen met de sereh, de boemboe, het kunyitblad, zout naar smaak en de jeruk purutblaadjes. Kook het mengsel totdat de olie komt bovendrijven en de saus in ingedikt.
Voeg het vlees toe en sudder het vlees gaar en tot de kokosmelk verdampt is. Het vlees moet donkerbruin worden.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 196 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275677