Rundvlees in kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kg rundvlees
1 serehstengel, gekneusd
1 kunyit blad (kurkumablad)
2000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
5 jeruk purut blaadjes
zout
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
7 rode lomboks
13 rawits
3 cm gember (jahe/djahé)
5 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in grote stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk, samen met de sereh, de boemboe, het kunyitblad, zout naar smaak en de jeruk purutblaadjes. Kook het mengsel totdat de olie komt bovendrijven en de saus in ingedikt.
Voeg het vlees toe en sudder het vlees gaar en tot de kokosmelk verdampt is. Het vlees moet donkerbruin worden.
ingrediënten:
1 kg rundvlees
1 serehstengel, gekneusd
1 kunyit blad (kurkumablad)
2000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
5 jeruk purut blaadjes
zout
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
7 rode lomboks
13 rawits
3 cm gember (jahe/djahé)
5 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in grote stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk, samen met de sereh, de boemboe, het kunyitblad, zout naar smaak en de jeruk purutblaadjes. Kook het mengsel totdat de olie komt bovendrijven en de saus in ingedikt.
Voeg het vlees toe en sudder het vlees gaar en tot de kokosmelk verdampt is. Het vlees moet donkerbruin worden.