Pittig rundvleesgerecht
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 g rundergehakt
200 g geraspt kokos
1 serehstengel, gekneusd
zout
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
5 jeruk purut blaadjes,
1 kunyit blad (kurkumablad)
1 asam kandis (anders 2 theel asem)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks,
13 rawits
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm laos
2 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rooster de kokos goudbruin in een pan en wrijf of maal dit fijn. Meng de kokos, zout naar smaak, het gehakt en de helft van boemboe goed door elkaar. Maak van dit mengsel kleine gehaktballetjes.
Verhit in een wok/wadjan de overige ingrediënten en de rest van de boemboe en voeg als het kookt de gehaktballetjes toe. Laat het zachtjes koken totdat de balletjes gaar zijn en het vocht is verdampt
ingrediënten:
500 g rundergehakt
200 g geraspt kokos
1 serehstengel, gekneusd
zout
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
5 jeruk purut blaadjes,
1 kunyit blad (kurkumablad)
1 asam kandis (anders 2 theel asem)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks,
13 rawits
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm laos
2 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rooster de kokos goudbruin in een pan en wrijf of maal dit fijn. Meng de kokos, zout naar smaak, het gehakt en de helft van boemboe goed door elkaar. Maak van dit mengsel kleine gehaktballetjes.
Verhit in een wok/wadjan de overige ingrediënten en de rest van de boemboe en voeg als het kookt de gehaktballetjes toe. Laat het zachtjes koken totdat de balletjes gaar zijn en het vocht is verdampt