rendang van pittig gekruide gehaktballetjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundergehakt
1/2 kokosnoot, gerapst
1500 ml kokosmelk (van 2 kokosnoten)
1 cm asam kandis
4 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
2 serai/sereh/citroengras
Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
5 teentjes knoflook
18 rode lomboks
3 cm jahe
4 cm lengkuas/laos
Cara membuat:
bereiding:
Rooster de geraspte kokos droog in een pan totdat het bruin is geworden. Wrijf of maal het daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de helft van de bumbu met het gehakt en vorm hiervan kleine balletjes.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de resterende bumbu, de asam kandis, de serai, de jeruk purut en het kunyit blad en breng het al roerend aan de kook. Voeg als de kokosmelk indikt de balletjes toe en breng het al roerend weer aan de kook.
Als de olie vrijkomt dan het vuur lager zetten en als roerend doorkoken totdat het vocht vrijwel is verdampt. Serveer.