banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 9 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Icon Write a comment
Rendang Tumbuk rendang - rendang van pittig gekruide gehaktballetjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Rendang Tumbuk
rendang van pittig gekruide gehaktballetjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundergehakt
1/2 kokosnoot, gerapst
1500 ml kokosmelk (van 2 kokosnoten)
1 cm asam kandis
4 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
2 serai/sereh/citroengras

Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
5 teentjes knoflook
18 rode lomboks
3 cm jahe
4 cm lengkuas/laos

Cara membuat:
bereiding:
Rooster de geraspte kokos droog in een pan totdat het bruin is geworden. Wrijf of maal het daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de helft van de bumbu met het gehakt en vorm hiervan kleine balletjes.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de resterende bumbu, de asam kandis, de serai, de jeruk purut en het kunyit blad en breng het al roerend aan de kook. Voeg als de kokosmelk indikt de balletjes toe en breng het al roerend weer aan de kook.
Als de olie vrijkomt dan het vuur lager zetten en als roerend doorkoken totdat het vocht vrijwel is verdampt. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 94 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40557843