1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Penyet Kemangi
gebakken gekruide kip met sambal en kemangi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 salam blaadjes
4 jeruk purut blaadjes
500 ml water
1 eetl zout
1/2 theel peper
olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 theel ketumbar
3 cm kunyit
 
Bahan sambal:
ingrediënten sambal:
15 rode lomboks
12 rode rawits
10 teentjes knoflook
3 tomaten
1 theel trassi
2 theel zout
3 theel palmsuiker
10 takjes kemangi
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water samen met de salam, de jeruk purut en de bumbu en voeg de kip toe. Kook de kip gaar en schep daarna uit de pan en laat goed uitlekken.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip bruin en krokant. Wentel de kip daarna door de sambal.
 
Cara membuat sambal:
bereiding sambal:
Snijd de lomboks, de rawits en de knoflook in dunne reepjes. Snijd de tomaten fijn. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de lomboks, de rawits en de knoflook voor 3 minuten. Voeg de tomaten, de trassi, het zout en de palmsuiker toe en bak dit voor 3 minuten. Schep de kemangi blaadjes erdoor. Stamp daarna de sambal fijn.
 
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 131 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35652376