banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 2 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Penyet Kemangi
gebakken gekruide kip met sambal en kemangi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 salam blaadjes
4 jeruk purut blaadjes
500 ml water
1 eetl zout
1/2 theel peper
olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 theel ketumbar
3 cm kunyit
 
Bahan sambal:
ingrediënten sambal:
15 rode lomboks
12 rode rawits
10 teentjes knoflook
3 tomaten
1 theel trassi
2 theel zout
3 theel palmsuiker
10 takjes kemangi
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water samen met de salam, de jeruk purut en de bumbu en voeg de kip toe. Kook de kip gaar en schep daarna uit de pan en laat goed uitlekken.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip bruin en krokant. Wentel de kip daarna door de sambal.
 
Cara membuat sambal:
bereiding sambal:
Snijd de lomboks, de rawits en de knoflook in dunne reepjes. Snijd de tomaten fijn. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de lomboks, de rawits en de knoflook voor 3 minuten. Voeg de tomaten, de trassi, het zout en de palmsuiker toe en bak dit voor 3 minuten. Schep de kemangi blaadjes erdoor. Stamp daarna de sambal fijn.
 
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 96 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36335679