banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 14 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Ayam Penyet Kemangi - gebakken gekruide kip met sambal en kemangi
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Penyet Kemangi
gebakken gekruide kip met sambal en kemangi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 salam blaadjes
4 jeruk purut blaadjes
500 ml water
1 eetl zout
1/2 theel peper
olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 theel ketumbar
3 cm kunyit
 
Bahan sambal:
ingrediënten sambal:
15 rode lomboks
12 rode rawits
10 teentjes knoflook
3 tomaten
1 theel trassi
2 theel zout
3 theel palmsuiker
10 takjes kemangi
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water samen met de salam, de jeruk purut en de bumbu en voeg de kip toe. Kook de kip gaar en schep daarna uit de pan en laat goed uitlekken.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip bruin en krokant. Wentel de kip daarna door de sambal.
 
Cara membuat sambal:
bereiding sambal:
Snijd de lomboks, de rawits en de knoflook in dunne reepjes. Snijd de tomaten fijn. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de lomboks, de rawits en de knoflook voor 3 minuten. Voeg de tomaten, de trassi, het zout en de palmsuiker toe en bak dit voor 3 minuten. Schep de kemangi blaadjes erdoor. Stamp daarna de sambal fijn.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 185 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40091347