logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Penyet Kemangi
gebakken gekruide kip met sambal en kemangi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 salam blaadjes
4 jeruk purut blaadjes
500 ml water
1 eetl zout
1/2 theel peper
olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 theel ketumbar
3 cm kunyit
 
Bahan sambal:
ingrediënten sambal:
15 rode lomboks
12 rode rawits
10 teentjes knoflook
3 tomaten
1 theel trassi
2 theel zout
3 theel palmsuiker
10 takjes kemangi
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water samen met de salam, de jeruk purut en de bumbu en voeg de kip toe. Kook de kip gaar en schep daarna uit de pan en laat goed uitlekken.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip bruin en krokant. Wentel de kip daarna door de sambal.
 
Cara membuat sambal:
bereiding sambal:
Snijd de lomboks, de rawits en de knoflook in dunne reepjes. Snijd de tomaten fijn. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de lomboks, de rawits en de knoflook voor 3 minuten. Voeg de tomaten, de trassi, het zout en de palmsuiker toe en bak dit voor 3 minuten. Schep de kemangi blaadjes erdoor. Stamp daarna de sambal fijn.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 330 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421550