Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Ayam Penyet - gebakken gekruide kip met sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Ayam Penyet
gebakken gekruide kip met sambal


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kip
300 ml santen
200 ml water
1 salam blad
2 sereh
1 limoen (sap)
olie

Haluskan:
Bumbu:
5 teentjes knoflook
2 kemiri
1 theel ketumbar
2 theel zout

Bahan sambal bakar:
Ingrediënten sambal:
5 rode lomboks
5 rode rawits
3 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok de santen samen met het water, de salam en de sereh en voeg de kip toe. Laat dit zachtjes koken totdat de kip gaar is geworden en laat het daarna afkoelen.
Verhit in een wok de olie en bak hierin de kip goudbruin. Serveer de kip met de sambal

Cara membuat sambal:
Bereiding sambal:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta. Verhit in een wok wat olie en bak de pasta voor 2 minuten. Sprenkel er wat limoensap over en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 125 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40912094