zoeken
Recente reacties


Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.




Laatst gelezen
- Fug Tong Gang Buad - pompoen in kokosmelk
- Asinan
- Rendang Itik - rendang van eend
- Soto ayam udang - garnalen kippensoep
- Ayam Penyet - gebakken gekruide kip met sambal
- Pepes Tahu Jamur - Gestoomd tahu met paddenstoelen
- Babi Nanas - varkensvlees met ananas
- Ayam Mentega - kip in boter bereid
- Bawang Goreng - gebakken sjalotten
- Sop Ikan masak asam kuwah - vissoep voor 2 personen
Ayam Penyet - gebakken gekruide kip met sambal


Ayam Penyet
gebakken gekruide kip met sambal
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kip
300 ml santen
200 ml water
1 salam blad
2 sereh
1 limoen (sap)
olie
Haluskan:
Bumbu:
5 teentjes knoflook
2 kemiri
1 theel ketumbar
2 theel zout
Bahan sambal bakar:
Ingrediënten sambal:
5 rode lomboks
5 rode rawits
3 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok de santen samen met het water, de salam en de sereh en voeg de kip toe. Laat dit zachtjes koken totdat de kip gaar is geworden en laat het daarna afkoelen.
Verhit in een wok de olie en bak hierin de kip goudbruin. Serveer de kip met de sambal
Cara membuat sambal:
Bereiding sambal:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta. Verhit in een wok wat olie en bak de pasta voor 2 minuten. Sprenkel er wat limoensap over en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Be the first to comment.