logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...

Ayam Penyet
gebakken gekruide kip met sambal


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kip
300 ml santen
200 ml water
1 salam blad
2 sereh
1 limoen (sap)
olie

Haluskan:
Bumbu:
5 teentjes knoflook
2 kemiri
1 theel ketumbar
2 theel zout

Bahan sambal bakar:
Ingrediënten sambal:
5 rode lomboks
5 rode rawits
3 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok de santen samen met het water, de salam en de sereh en voeg de kip toe. Laat dit zachtjes koken totdat de kip gaar is geworden en laat het daarna afkoelen.
Verhit in een wok de olie en bak hierin de kip goudbruin. Serveer de kip met de sambal

Cara membuat sambal:
Bereiding sambal:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta. Verhit in een wok wat olie en bak de pasta voor 2 minuten. Sprenkel er wat limoensap over en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 102 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180654