Babi Kecap Manado
gekruid gestoofd varkensvlees uit Manado
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr varkensvlees (vet)
1 limoen, sap
1 theel zout
6 teentjes knoflook
2 sjalotjes
4 eetl kecap manis
1 ui
50 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes en marineer deze met het limoensap voor tenminste 15 minuten. Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn en de ui in dunne reepjes.
Meng het vlees met het zout, de knoflook, de sjalotes en de kecap in een pan en laat dit zachtjes sudderen totdat het vet vrijkomt. Dan het water en de ui toevoegen en kook het vlees zachtjes gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kalio Daging Padang - rundvlees in pittige kokosmelksaus
- Sambel be tongkol - tonijnsalade
- Bebek Smor Kecap - gesmoorde eend in kecap saus
- Oblok-oblok
- Ayam Bakar Rica - rood gebakken zeer pittige kip
- Lo Mai Gai - Nuò Mǐ Jī - 糯米鸡 - kip met rijst in lotusblad
- Ayam Bakar Manis - zoet gebakken kip
- Sambal Goreng Kol Telor - pittige kool met ei
- Kecapsaus
- Zoute Eieren
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...