logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Babi Kecap Bali

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr speklapjes/varkensvlees
250 ml water
5 eetl kecap manis
3 eetl kecap asin
3 eetl rijstwijn/arak
1 theel sesamolie
1 theel zout
1 theel palmsuiker
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
3 cm jahe
1 theel peper
1 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd het vlees in blokjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg de sesamolie, de rijstwijn en het vlees toe en laat dit 10 minuten stoven. Voeg dan de overige ingrediënten toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 491 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421661