logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Babi kalimantan
gestoofd en gekruid varkensvlees
Bahan-bahan:
Ingredienten:
500 gr hamlappen
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 kruidnagel
4 cm gember (jahe/djahé)
2 eetl limoensap
peper en zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de gember, de kruidnagel fijn tot een boemboe (pasta). Kook het vlees in wat water met zout gaar en laat dit uitlekken maar vang de bouillon op. Snijd het vlees in reepjes. Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak hierin het vlees bruin en knapperig. Voeg dan de boemboe toe met het limoensap en 250 ml bouillon. Laat het nog 10 minuten doorsudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 109 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392170