zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Manisan mangga pedis - stukjes mango
- Lin Ngau Chow Ngau Yook - gebakken rundvlees met lotus
- Tumis Tauge Lombok
- Krengsengan Daging Sapi - rundvlees in een petis saus
- Tumis Jamur Merang Cabe Ijo - gebakken champignons met groene pepers
- Semur Daging Dengan Kentang 2
- Nasi Gurih Kraton - Gestoomde rijst met santen
- Tempe Penyet - Gebakken tempé met pittige tomaten salsa
- Ikan Pari Asam Pedas - gestoofde vis in een pittige lichtzurige saus
- Sichuan Wontons Chiliolie - 红油抄手 - wontons gevuld met vlees in chiliolie
Babi kalimantan - gestoofd en gekruid varkensvlees


Babi kalimantan
gestoofd en gekruid varkensvlees
gestoofd en gekruid varkensvlees
Bahan-bahan:
Ingredienten:
500 gr hamlappen
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 kruidnagel
4 cm gember (jahe/djahé)
2 eetl limoensap
peper en zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de gember, de kruidnagel fijn tot een boemboe (pasta). Kook het vlees in wat water met zout gaar en laat dit uitlekken maar vang de bouillon op. Snijd het vlees in reepjes. Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak hierin het vlees bruin en knapperig. Voeg dan de boemboe toe met het limoensap en 250 ml bouillon. Laat het nog 10 minuten doorsudderen.
Ingredienten:
500 gr hamlappen
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 kruidnagel
4 cm gember (jahe/djahé)
2 eetl limoensap
peper en zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de gember, de kruidnagel fijn tot een boemboe (pasta). Kook het vlees in wat water met zout gaar en laat dit uitlekken maar vang de bouillon op. Snijd het vlees in reepjes. Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak hierin het vlees bruin en knapperig. Voeg dan de boemboe toe met het limoensap en 250 ml bouillon. Laat het nog 10 minuten doorsudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.