banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Henk 9 days ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 20 days ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 26 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 27 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 27 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam pelelah
geroosterde kip met sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
3 salamblaadjes
2 serehstengels
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 cm kencur
4 cm laos
2 cm kunyit
4 kemiri noten
4 rode lomboks
7 rode peper keriting
1/3 theel zout
1/2 theel palmsuiker
 
Bahan-bahan sambal:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode lomboks, ontpit
6 rode pepers keriting, ontpit
1 theel trassi bakar
1/2 eetl zout
1/2 eetl palmsuiker
1 theel citroensap
 
Cara membuat:
bereiding;
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kip in 8 stukken en marineer deze met de bumbu, de salam en de sereh voor tenminste 30 minuten. Rooster daarna de kip langzaam goudbruin boven een houtskoolvuurtje goudbruin en gaar. Trek daarna het vlees uit elkaar en meng het met de sambal.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en bak de sambal voor 5 minuten.
 
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 73 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36465726