Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Ayam pelelah - geroosterde kip met sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam pelelah
geroosterde kip met sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
3 salamblaadjes
2 serehstengels
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 cm kencur
4 cm laos
2 cm kunyit
4 kemiri noten
4 rode lomboks
7 rode peper keriting
1/3 theel zout
1/2 theel palmsuiker
 
Bahan-bahan sambal:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode lomboks, ontpit
6 rode pepers keriting, ontpit
1 theel trassi bakar
1/2 eetl zout
1/2 eetl palmsuiker
1 theel citroensap
 
Cara membuat:
bereiding;
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kip in 8 stukken en marineer deze met de bumbu, de salam en de sereh voor tenminste 30 minuten. Rooster daarna de kip langzaam goudbruin boven een houtskoolvuurtje goudbruin en gaar. Trek daarna het vlees uit elkaar en meng het met de sambal.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en bak de sambal voor 5 minuten.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 51 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40909675