1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...
Eufrasia . J.M.van Oijen - de Bruin
U recepten zien er voortreffelijk uit .
Nicole
Na een rondreis door China dit recept gemaakt om nog even in de sfeer te blijven. Het smaakte heerli...
cheffie
Selamat Makan
Abon Abon in Joomla Article

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam pelelah
geroosterde kip met sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
3 salamblaadjes
2 serehstengels
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 cm kencur
4 cm laos
2 cm kunyit
4 kemiri noten
4 rode lomboks
7 rode peper keriting
1/3 theel zout
1/2 theel palmsuiker
 
Bahan-bahan sambal:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode lomboks, ontpit
6 rode pepers keriting, ontpit
1 theel trassi bakar
1/2 eetl zout
1/2 eetl palmsuiker
1 theel citroensap
 
Cara membuat:
bereiding;
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kip in 8 stukken en marineer deze met de bumbu, de salam en de sereh voor tenminste 30 minuten. Rooster daarna de kip langzaam goudbruin boven een houtskoolvuurtje goudbruin en gaar. Trek daarna het vlees uit elkaar en meng het met de sambal.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en bak de sambal voor 5 minuten.
 

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 119 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
34812898