Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ayam Pelalah - pittig gebakken kip/vleeskuiken uit Bali

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Ayam Pelalah
pittig gebakken kip/vleeskuiken uit Bali


Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 vleeskuiken
1 theel limonesap
3 rode lomboks
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
3 sjalotjes
2 cm kunyit
4 kemiri noten
10 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 cm lengkuas/laos
4 cm kencur
1/2 theel terasi/trasi
2 serai/sereh/citroengras
1 tomaat
1 theel palmsukker
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne ringen.
Rooster of bak de kip boven een houtskoolvuurtje bruin. Versnipper dan de kip en zet apart. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en meng goed en bak de kip verder gaar. Meng dan het limoensap en de lomboks erdoor. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 129 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911191