zoeken
Recente reacties

Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.





Laatst gelezen
- Rendang Udang - rendang van garnalen
- Gai Pu Khao - geflambeerde kip
- Kambing Mekuah - balinees lamsvlees
- Ayam Goreng Bogor - gebakken gestoofde kip met sambal
- Tumis Kangkung - roerbak van pittige kangkung
- Ayam Kampung Lodho - romige gegrilde pittige kip
- Ayam Pop Padang - gebakken kip met sambal uit Padang
- Nasi Goreng Siram Kikil - gebakken rijs met geurig rundvlees
- Kalio Daging Padang - rundvlees in pittige kokosmelksaus
- Bola daging masak paprika - gehaktballetjes met paprika
Ayam Pelalah - pittig gebakken kip/vleeskuiken uit Bali


Ayam Pelalah
pittig gebakken kip/vleeskuiken uit Bali
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 vleeskuiken
1 theel limonesap
3 rode lomboks
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
3 sjalotjes
2 cm kunyit
4 kemiri noten
10 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 cm lengkuas/laos
4 cm kencur
1/2 theel terasi/trasi
2 serai/sereh/citroengras
1 tomaat
1 theel palmsukker
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne ringen.
Rooster of bak de kip boven een houtskoolvuurtje bruin. Versnipper dan de kip en zet apart. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en meng goed en bak de kip verder gaar. Meng dan het limoensap en de lomboks erdoor. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Be the first to comment.