Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Ayam Pelalah - pittig gebakken kip/vleeskuiken uit Bali

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Ayam Pelalah
pittig gebakken kip/vleeskuiken uit Bali


Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 vleeskuiken
1 theel limonesap
3 rode lomboks
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
3 sjalotjes
2 cm kunyit
4 kemiri noten
10 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 cm lengkuas/laos
4 cm kencur
1/2 theel terasi/trasi
2 serai/sereh/citroengras
1 tomaat
1 theel palmsukker
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne ringen.
Rooster of bak de kip boven een houtskoolvuurtje bruin. Versnipper dan de kip en zet apart. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en meng goed en bak de kip verder gaar. Meng dan het limoensap en de lomboks erdoor. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 216 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42420837