banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Sambal Goreng Tahu Udang - tahu met garnalen in pittige saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sambal Goreng Tahu Udang
tahu met garnalen in pittige saus

Bahan-Bahan:
ingrediënten:
750 gr tahu/tofu
75 gr garnalen
10 kouseband
3 salam blaadjes
1 sereh/citroengras
2 cm laos
2 rode lomboks
4 eetl tauco
1 theel kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 theel asamwater
500 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
7sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in kleine blokjes en de kouseband in stukjes. Maak de garnalen schoon en snijd de rug in. Snijd de lomboks in schuine ringen. Rasp de laos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de salam, de sereh, de laos en de lomboks toe en bak deze zacht.
Dan de tauco toevoegen en bak het 1 minuut. Dan de garnalen toevoegen en meng alles goed. Vervolgens de tahu en de kouseband toevoegen en bak deze zacht.
Dan de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng eerst voordat het water wordt toegevoegd. Kook het geheel totdat de saus is ingedikt. Schep dan het asamwater erdoor en kook gaar.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 151 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39086005