banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 10 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Sambal Goreng Tahu Udang - tahu met garnalen in pittige saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sambal Goreng Tahu Udang
tahu met garnalen in pittige saus

Bahan-Bahan:
ingrediënten:
750 gr tahu/tofu
75 gr garnalen
10 kouseband
3 salam blaadjes
1 sereh/citroengras
2 cm laos
2 rode lomboks
4 eetl tauco
1 theel kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 theel asamwater
500 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
7sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in kleine blokjes en de kouseband in stukjes. Maak de garnalen schoon en snijd de rug in. Snijd de lomboks in schuine ringen. Rasp de laos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de salam, de sereh, de laos en de lomboks toe en bak deze zacht.
Dan de tauco toevoegen en bak het 1 minuut. Dan de garnalen toevoegen en meng alles goed. Vervolgens de tahu en de kouseband toevoegen en bak deze zacht.
Dan de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng eerst voordat het water wordt toegevoegd. Kook het geheel totdat de saus is ingedikt. Schep dan het asamwater erdoor en kook gaar.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 72 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40070771