logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sambal Goreng Tahu Udang
tahu met garnalen in pittige saus

Bahan-Bahan:
ingrediënten:
750 gr tahu/tofu
75 gr garnalen
10 kouseband
3 salam blaadjes
1 sereh/citroengras
2 cm laos
2 rode lomboks
4 eetl tauco
1 theel kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 theel asamwater
500 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
7sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in kleine blokjes en de kouseband in stukjes. Maak de garnalen schoon en snijd de rug in. Snijd de lomboks in schuine ringen. Rasp de laos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de salam, de sereh, de laos en de lomboks toe en bak deze zacht.
Dan de tauco toevoegen en bak het 1 minuut. Dan de garnalen toevoegen en meng alles goed. Vervolgens de tahu en de kouseband toevoegen en bak deze zacht.
Dan de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng eerst voordat het water wordt toegevoegd. Kook het geheel totdat de saus is ingedikt. Schep dan het asamwater erdoor en kook gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 77 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44175930