Gestoofde tonijn
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 bonito/tonijn (400 gr)
1 tomaat
3 eetl. olie (kokos)
1 limoen (sap)
zout naar smaak
100 ml water
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
5 rode lomboks,
14 rawits
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. snijd de tomaat in partjes en de vis in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan de tomaat, de limoensap en het zout toevoegen gevolgd door de vis. Bak it 5 minuten en vervolgens het water toevoegen. Nog 5 minuten zachtjes stoven.
Ingrediënten:
1 bonito/tonijn (400 gr)
1 tomaat
3 eetl. olie (kokos)
1 limoen (sap)
zout naar smaak
100 ml water
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
5 rode lomboks,
14 rawits
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. snijd de tomaat in partjes en de vis in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan de tomaat, de limoensap en het zout toevoegen gevolgd door de vis. Bak it 5 minuten en vervolgens het water toevoegen. Nog 5 minuten zachtjes stoven.