Lontong Kare Ayam
kipcurry met longtong/rijstcakes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
100 gr sperziebonen
2 salam blaadjes
4 jeruk purut blaadjes
2 sereh stengels
4 theel zout
1 theel plamsuiker
2500 ml kokosmelk
6 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
9 teentjes knoflook
3 cm kunyit
4 kemiri noten
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 theel peper
3 cm jahe
1 cm laos
3 rode lomboks
Taburan:
garnering:
8 stuks lontong (zie recept)
4 eetl bawang goreng
8 stuks krupuk udang
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 16 stukken en de sperziebonen in schuin gesneden stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de sereh en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan de sperziebonen toevoegen en bak deze zacht. Vervolgens, de kokosmelk, het zout en de plamsuiker toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar. Strooi de bawang goreng erover en serveer de lontong en de krupuk erbij