Recente reacties

Ron 8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Lontong Kare Ayam - kipcurry met longtong/rijstcakes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Lontong Kare Ayam
kipcurry met longtong/rijstcakes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
100 gr sperziebonen
2 salam blaadjes
4 jeruk purut blaadjes
2 sereh stengels
4 theel zout
1 theel plamsuiker
2500 ml kokosmelk
6 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
9 teentjes knoflook
3 cm kunyit
4 kemiri noten
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 theel peper
3 cm jahe
1 cm laos
3 rode lomboks
 
Taburan:
garnering:
8 stuks lontong (zie recept)
4 eetl bawang goreng
8 stuks krupuk udang
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 16 stukken en de sperziebonen in schuin gesneden stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de sereh en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan de sperziebonen toevoegen en bak deze zacht. Vervolgens, de kokosmelk, het zout en de plamsuiker toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar. Strooi de bawang goreng erover en serveer de lontong en de krupuk erbij
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 277 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42110200