zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

3 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Rendang hati - gekruid runderhart
- Bubur Tajin Biruh - Groene pap
- Lepet Jagung - verpakte mais cakejes
- Suhongdou
- Ayam Raci Cili Padi - Molukse gekruide kip
- Asinan Sapudi - tauge met komkommer in een kecapsaus
- Ayam Bumbu Rujak - kip in pittige, zoetzure saus
- Tom yam poh taek - vissoep met zeevruchten
- Pepes oncom - Gefermenteerde pinda's in een pakketje
- Kluey Cheuam - bananen met kokossaus
Lembaren - gekookte kip in een kruidige saus


Lembaren
gekookte kip in een kruidige saus
gekookte kip in een kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kipfilet
250 ml dikke kokosmelk (dikke santen)
4 sjalotten
1 serehstengel, gekneusd
2 jeruk purutblaadjes
200 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
2 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 rode lombok
3 kemirienoten
1/2 theel trassi
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en de sjalotten fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan de kip samen met de jeruk purut, de sereh en het water toe en kook de kip halfgaar. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt en de kip gaar is geworden.
ingrediënten:
500 gr kipfilet
250 ml dikke kokosmelk (dikke santen)
4 sjalotten
1 serehstengel, gekneusd
2 jeruk purutblaadjes
200 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
2 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 rode lombok
3 kemirienoten
1/2 theel trassi
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en de sjalotten fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan de kip samen met de jeruk purut, de sereh en het water toe en kook de kip halfgaar. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt en de kip gaar is geworden.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.