Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Smoor Ayam Pasar Putih - in kokosmelk gesmoorde stukjes kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Smoor Ayam Pasar Putih
in kokosmelk gesmoorde stukjes kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1250 gr)
2 theel zout
3 theel ketumbar
1 theel jinten
1 theel trasi
1 theel kruidnagel
1 theel peper
2 stukjes foelie
1 salamblad
200 ml santen asli (dikke kokosmelk)
400 ml water
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip aan stukken. Verhit in een wok/wadjan het water en kook de kip voor 10 minuten (halfgaar). Laat de kip goed uitlekken en bewaar de bouillon. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kip goudbruin.
Verhit in een wok/wadjan de bouillon en voeg het zout, de ketumbar, de jinten, de trasi, de kruidnagel, de foelie, de peper en de salam toe. Vervolgens de kip en de santen toevoegen en laat dit zachtjes 30 minuten sudderen en totdat de saus is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 179 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41067395