Smoor Ayam Pasar Putih
in kokosmelk gesmoorde stukjes kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1250 gr)
2 theel zout
3 theel ketumbar
1 theel jinten
1 theel trasi
1 theel kruidnagel
1 theel peper
2 stukjes foelie
1 salamblad
200 ml santen asli (dikke kokosmelk)
400 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip aan stukken. Verhit in een wok/wadjan het water en kook de kip voor 10 minuten (halfgaar). Laat de kip goed uitlekken en bewaar de bouillon. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kip goudbruin.
Verhit in een wok/wadjan de bouillon en voeg het zout, de ketumbar, de jinten, de trasi, de kruidnagel, de foelie, de peper en de salam toe. Vervolgens de kip en de santen toevoegen en laat dit zachtjes 30 minuten sudderen en totdat de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Masak Santan Pedas - kip in een pittige kruidige saus
- Nasi Kebuli - kruidige rijst met lamsvlees
- Semur Peranakan Bogor - gestoofd rundvlees in donkere saus
- Gulai Ayam Surakarta - in kokosmelk gestoofde gekruide kip
- Abon ayam bawang
- Bubur Bajem - rijstepap met spinazie en mais
- Cok genem - rundvlees met kruidige kokosmelksaus
- Lepet Jagung - verpakte mais cakejes
- Sambal Matah - rauwe sambal
- Gepukan - Knapperig gebakken rundvlees
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...