Recente reacties

Shaun 2 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Sate daging bumbu smoor - gestoofd geroosterd sate

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Sate daging bumbu smoor
gestoofd geroosterd sate

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
300 ml water
1 tomaat
2 salam blad
2 cm laos
1 sereh
3 eetl kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 cm jahe
3 kemiri
1/2 theel trasi
1/4 theel jinten
1/4 theel nootmuskaat
 
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes en de tomaat in partjes. Rooster de kemiri en de trasi. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten samen met de laos, de sereh en de salam. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Dan het de tomaat, de kecap, het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en stoof het vlees gaar. 
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster het langzaam boven een houtskoolvuurtje gaar en bestrijk het regelmatig met de saus.
Strooi de bawang goring erover en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 146 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41182075