Sate daging bumbu smoor
gestoofd geroosterd sate
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
300 ml water
1 tomaat
2 salam blad
2 cm laos
1 sereh
1 sereh
3 eetl kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 cm jahe
3 kemiri
1/2 theel trasi
1/4 theel jinten
1/4 theel nootmuskaat
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes en de tomaat in partjes. Rooster de kemiri en de trasi. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten samen met de laos, de sereh en de salam. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Dan het de tomaat, de kecap, het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en stoof het vlees gaar.
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster het langzaam boven een houtskoolvuurtje gaar en bestrijk het regelmatig met de saus.
Strooi de bawang goring erover en serveer.