logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sate daging bumbu smoor
gestoofd geroosterd sate

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
300 ml water
1 tomaat
2 salam blad
2 cm laos
1 sereh
3 eetl kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 cm jahe
3 kemiri
1/2 theel trasi
1/4 theel jinten
1/4 theel nootmuskaat
 
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes en de tomaat in partjes. Rooster de kemiri en de trasi. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten samen met de laos, de sereh en de salam. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Dan het de tomaat, de kecap, het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en stoof het vlees gaar. 
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster het langzaam boven een houtskoolvuurtje gaar en bestrijk het regelmatig met de saus.
Strooi de bawang goring erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 62 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420529