banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 9 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Icon Write a comment
Sate daging bumbu smoor - gestoofd geroosterd sate

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Sate daging bumbu smoor
gestoofd geroosterd sate

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
300 ml water
1 tomaat
2 salam blad
2 cm laos
1 sereh
3 eetl kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 cm jahe
3 kemiri
1/2 theel trasi
1/4 theel jinten
1/4 theel nootmuskaat
 
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes en de tomaat in partjes. Rooster de kemiri en de trasi. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten samen met de laos, de sereh en de salam. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Dan het de tomaat, de kecap, het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en stoof het vlees gaar. 
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster het langzaam boven een houtskoolvuurtje gaar en bestrijk het regelmatig met de saus.
Strooi de bawang goring erover en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 101 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40559097