Sate daging bumbu kelapa
sate van rundvlees met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gram rundvlees
3 eetl olie
½ kokosnoot, in de lengte geraspt
sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
4 cm kunyit
3 cm laos
½ theel jinten, geroosterd
5 teentjes knoflook
3 cm jahe
2 theel ketumbar
1 theel asem
3 sjalotjes
1 theel zout
2 eetl palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd het vlees in blokjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de bumbu voor 5 minuten. Voeg de kokos toe en roer dit tot een gladde massa. Dan het vlees er doorheen mengen en dit 30 minuten laten marineren. Rijg het vlees aan de stokjes en rooster het vlees boven een houtskoolvuurtje goudbruin en gaar.
Laatst gelezen
- Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
- Kasoami pepe - cassave stukjes
- Chongqing Kip - zeer pittige gebakken kip
- Sambal Goreng Tauge
- Ikan nila acar kuning - gebakken vis in een licht zurige saus
- Rujak cingur - Groenten met koeienneus en pindasaus
- Ayam Marengeh - dronken stukjes kip
- Urap Tauge - tauge met pittige kokos
- Rendang Udang - rendang van garnalen
- Kwetiauw Goreng Babat Cabai Hijau - gebakken noodles met groene peper
Recente reacties
16 days ago 炝炒土豆丝 - pittige roerbak van aardappel
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.

3 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
4 months ago Nasi goreng rendang - gebakken rijst met tonijn
kenur = kencur?
oeps, aangepast en bedankt
oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?

6 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave

6 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink

7 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling

7 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
meest gelezen
- Rendang - rendang van rundvlees
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- Babi ketjap
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Bami goreng - gebakken mie
- Spekkoek - Indische in laagjes gebakken cake
- Sponscake - luchtige cake
Sate daging bumbu kelapa - sate van rundvlees met kokos


- Gegevens
- Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.