banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rens Nijman 10 days ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 10 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 11 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Icon Write a comment
Sate Bumbon Daging Sapi - runder sate met pindasaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sate Bumbon Daging Sapi
runder sate met pindasaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ossenhaas
100 gr rundvet
20 sate stokjes

Bahan Pelenkap:
marinade:
150 ml kecap manis
1/2 eetl asamwater
1 1/2 eetl ketumbar
1 eet olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
1/2 theel peper
1/2 theel kruidnagel
75 gr palmsuiker
1/2 theel jinten
1 kardemon
1/2 theel kaneel
1 theel zout

Bahan Sambal Kacang:
ingrediënten pindasaus:
150 gr pinda's, gepureerd
1 theel zout
2 jeruk purut blaadjes
2 eetl palmsuiker
50 gr pinda's, gehakt
3 teentjes knoflook, gehakt
1/2 theel asamwater
4 rode lomboks, gehakt
450 ml water

Taburan:
garnering:
1 tomaat, gehakt
8 groene rawits, gehakt
3 sjalotjes, gehakt

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en het vet in kleine blokjes. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees, het vet, de marinade en de bumbu goed door elkaar en laat dit tenminste 2 uur intrekken. Rijg het vlees en het vet afwisselend aan de stokjes.
Rooster het vlees langzaam boven een houtskoolvuurtje lagzaam gaar en bruin en sprenkel het regelmatig tijdens het roosteren met de marinade.
Serveer de sate met de pindasaus en bestrooi het met de gehakte garnering.

Sambal Kacang:
Verhit in een pan het water en voeg de ingrediënten voor de saus toe en kook het geheel langzaam totdat de saus is ingedikt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 158 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38242994