Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sate Bumbon Daging Sapi - runder sate met pindasaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Bumbon Daging Sapi
runder sate met pindasaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ossenhaas
100 gr rundvet
20 sate stokjes

Bahan Pelenkap:
marinade:
150 ml kecap manis
1/2 eetl asamwater
1 1/2 eetl ketumbar
1 eet olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
1/2 theel peper
1/2 theel kruidnagel
75 gr palmsuiker
1/2 theel jinten
1 kardemon
1/2 theel kaneel
1 theel zout

Bahan Sambal Kacang:
ingrediënten pindasaus:
150 gr pinda's, gepureerd
1 theel zout
2 jeruk purut blaadjes
2 eetl palmsuiker
50 gr pinda's, gehakt
3 teentjes knoflook, gehakt
1/2 theel asamwater
4 rode lomboks, gehakt
450 ml water

Taburan:
garnering:
1 tomaat, gehakt
8 groene rawits, gehakt
3 sjalotjes, gehakt

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en het vet in kleine blokjes. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees, het vet, de marinade en de bumbu goed door elkaar en laat dit tenminste 2 uur intrekken. Rijg het vlees en het vet afwisselend aan de stokjes.
Rooster het vlees langzaam boven een houtskoolvuurtje lagzaam gaar en bruin en sprenkel het regelmatig tijdens het roosteren met de marinade.
Serveer de sate met de pindasaus en bestrooi het met de gehakte garnering.

Sambal Kacang:
Verhit in een pan het water en voeg de ingrediënten voor de saus toe en kook het geheel langzaam totdat de saus is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 563 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252552