Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
KokkieBlanda 5 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Write a comment
Sate Bumbon Daging Sapi - runder sate met pindasaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Bumbon Daging Sapi
runder sate met pindasaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ossenhaas
100 gr rundvet
20 sate stokjes

Bahan Pelenkap:
marinade:
150 ml kecap manis
1/2 eetl asamwater
1 1/2 eetl ketumbar
1 eet olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
1/2 theel peper
1/2 theel kruidnagel
75 gr palmsuiker
1/2 theel jinten
1 kardemon
1/2 theel kaneel
1 theel zout

Bahan Sambal Kacang:
ingrediënten pindasaus:
150 gr pinda's, gepureerd
1 theel zout
2 jeruk purut blaadjes
2 eetl palmsuiker
50 gr pinda's, gehakt
3 teentjes knoflook, gehakt
1/2 theel asamwater
4 rode lomboks, gehakt
450 ml water

Taburan:
garnering:
1 tomaat, gehakt
8 groene rawits, gehakt
3 sjalotjes, gehakt

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en het vet in kleine blokjes. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees, het vet, de marinade en de bumbu goed door elkaar en laat dit tenminste 2 uur intrekken. Rijg het vlees en het vet afwisselend aan de stokjes.
Rooster het vlees langzaam boven een houtskoolvuurtje lagzaam gaar en bruin en sprenkel het regelmatig tijdens het roosteren met de marinade.
Serveer de sate met de pindasaus en bestrooi het met de gehakte garnering.

Sambal Kacang:
Verhit in een pan het water en voeg de ingrediënten voor de saus toe en kook het geheel langzaam totdat de saus is ingedikt.
Pin It
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 78 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41080839