Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Botok Bakar Rendang Bebek - in bananenblad verpakte rendang van eend

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Botok Bakar Rendang Bebek
in bananenblad verpakte rendang van eend

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
1 theel zout
1 theel imoensap
750 ml kokosmelk (van 1 1/2 kokosnoot)
2 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras
2 kunyit blad
4 jeruk purut blaadjes
2 theel zout
1 theel palmsuiker
8 bananen blad

Haluskan:
bumbu:
15 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
6 rode lomboks
13 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 cm jahe
5 kemiri noten
1/2 theel peper
2 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 24 stukken. Wrijf de eend in met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de serai en het kunyit blad fijn. Verwijder de nerven van de jeruk purut.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de laos, de serai, het kunyit blad, de jeruk purut, het zout en de palmsuiker en breng het al roerend aan de kook.
Voeg dan de eend toe en kook het al roerend halfgaar en totdat de saus is ingedikt. Wikkel dan de stukjes eend met de saus in bananenblad en vouw het dicht als een pakketje. Stoom daarna de pakketjes op middelhoog vuur voor 90 minuten totdat de eend gaar is geworden. Bak of rooster de pakketjes daarna boven een houtskoolvuurtje totdat het blad bruin wordt. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 147 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41036865