banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 2 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Botok Bakar Rendang Bebek - in bananenblad verpakte rendang van eend

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Botok Bakar Rendang Bebek
in bananenblad verpakte rendang van eend

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
1 theel zout
1 theel imoensap
750 ml kokosmelk (van 1 1/2 kokosnoot)
2 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras
2 kunyit blad
4 jeruk purut blaadjes
2 theel zout
1 theel palmsuiker
8 bananen blad

Haluskan:
bumbu:
15 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
6 rode lomboks
13 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 cm jahe
5 kemiri noten
1/2 theel peper
2 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 24 stukken. Wrijf de eend in met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de serai en het kunyit blad fijn. Verwijder de nerven van de jeruk purut.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de laos, de serai, het kunyit blad, de jeruk purut, het zout en de palmsuiker en breng het al roerend aan de kook.
Voeg dan de eend toe en kook het al roerend halfgaar en totdat de saus is ingedikt. Wikkel dan de stukjes eend met de saus in bananenblad en vouw het dicht als een pakketje. Stoom daarna de pakketjes op middelhoog vuur voor 90 minuten totdat de eend gaar is geworden. Bak of rooster de pakketjes daarna boven een houtskoolvuurtje totdat het blad bruin wordt. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 51 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40314694