in bananenblad verpakte rendang van eend
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
1 theel zout
1 theel imoensap
750 ml kokosmelk (van 1 1/2 kokosnoot)
2 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras
2 kunyit blad
4 jeruk purut blaadjes
2 theel zout
1 theel palmsuiker
8 bananen blad
Haluskan:
bumbu:
15 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
6 rode lomboks
13 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 cm jahe
5 kemiri noten
1/2 theel peper
2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 24 stukken. Wrijf de eend in met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de serai en het kunyit blad fijn. Verwijder de nerven van de jeruk purut.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de laos, de serai, het kunyit blad, de jeruk purut, het zout en de palmsuiker en breng het al roerend aan de kook.
Voeg dan de eend toe en kook het al roerend halfgaar en totdat de saus is ingedikt. Wikkel dan de stukjes eend met de saus in bananenblad en vouw het dicht als een pakketje. Stoom daarna de pakketjes op middelhoog vuur voor 90 minuten totdat de eend gaar is geworden. Bak of rooster de pakketjes daarna boven een houtskoolvuurtje totdat het blad bruin wordt. Serveer.