Bumbu Hijau Ayam Banda
pittig gebakken kip met groene peper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kipfilet
1 groene lombok
1 limoen, sap
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
3 eetl water
1/2 theel zout
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 groene lomboks
6 groene rawits
5 kenari noten
1 cm jahe
2 eetl asamwater
1 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in grote stukken en marineer deze met het limoensap en het zout voor tenminste 15 minuten. Snijd de lombok en de serai in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een gladde massa.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de lombok en de serai toe en bak dit al roerend voor 1 minuut. Dan de kip toevoegen en bak deze al roerend op hoog vuur voor 10 minuten.
Dan het water toevoegen en de kip op laag vuur gaar laten worden.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Lado Mudo - groene sambal uit west Sumatra
- Udang Balado - tijgergarnalen in pittige saus
- Doenjang jjigae 된장찌개 - stoofpotje van rundvlees
- Telur Puyuh Bumbu Bali - kwarteleitjes in pittige rode saus
- Tempe Dan Tahu Bacem - gekruide en gebakken tempe en tahu
- Sambal Petai Udang - garnalen in pittige kokosmelk saus
- Ayam Besengek
- Ikan Cuka
- Tumis Jamur Kembang Tahu - gesauteerde paddenstoelen met tahu
- Pempek tahu - visdeeg met tahu/tofu
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...