logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Bumbu Hijau Ayam Banda
pittig gebakken kip met groene peper

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kipfilet
1 groene lombok
1 limoen, sap
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
3 eetl water
1/2 theel zout
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 groene lomboks
6 groene rawits
5 kenari noten
1 cm jahe
2 eetl asamwater
1 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in grote stukken en marineer deze met het limoensap en het zout voor tenminste 15 minuten. Snijd de lombok en de serai in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een gladde massa.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de lombok en de serai toe en bak dit al roerend voor 1 minuut. Dan de kip toevoegen en bak deze al roerend op hoog vuur voor 10 minuten.
Dan het water toevoegen en de kip op laag vuur gaar laten worden.

Add comment

Submit

who is online

We have 74 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44161044