Recente reacties

@frankis vijfkruiden poeder, iedereen heeft een eigen versie
bumbu ngohiong staat niet beschreven hier en zoekopdracht op kokkie belanda levert niets op
Pietje Bel 26 days ago
Veel toegepast is het afdekken van de aardappelpuree met een dun laagje paneermeel met daar bovenop wat klontjes boter. De laatste minuten onder de grill zorgen voor een aantrekkelijk krokant korstje.
kokkieblanda 1 months ago Ambyachi Kadi - mango kip curry
@mimija, is de marinade die meegaat met de kip
hallo,
moet de santen tegelijk met kip in de wok voor het aan braden,
Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Write a comment
Bumbu Hijau Ayam Banda
pittig gebakken kip met groene peper

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kipfilet
1 groene lombok
1 limoen, sap
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
3 eetl water
1/2 theel zout
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 groene lomboks
6 groene rawits
5 kenari noten
1 cm jahe
2 eetl asamwater
1 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in grote stukken en marineer deze met het limoensap en het zout voor tenminste 15 minuten. Snijd de lombok en de serai in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een gladde massa.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de lombok en de serai toe en bak dit al roerend voor 1 minuut. Dan de kip toevoegen en bak deze al roerend op hoog vuur voor 10 minuten.
Dan het water toevoegen en de kip op laag vuur gaar laten worden.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 63 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42577681