banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 7 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 8 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 9 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 9 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Bumbu Hijau Ayam Banda - pittig gebakken kip met groene peper
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Bumbu Hijau Ayam Banda
pittig gebakken kip met groene peper

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kipfilet
1 groene lombok
1 limoen, sap
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
3 eetl water
1/2 theel zout
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 groene lomboks
6 groene rawits
5 kenari noten
1 cm jahe
2 eetl asamwater
1 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in grote stukken en marineer deze met het limoensap en het zout voor tenminste 15 minuten. Snijd de lombok en de serai in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een gladde massa.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de lombok en de serai toe en bak dit al roerend voor 1 minuut. Dan de kip toevoegen en bak deze al roerend op hoog vuur voor 10 minuten.
Dan het water toevoegen en de kip op laag vuur gaar laten worden.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 130 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37745142