Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Bumbu Hijau Ayam Banda - pittig gebakken kip met groene peper
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Bumbu Hijau Ayam Banda
pittig gebakken kip met groene peper

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kipfilet
1 groene lombok
1 limoen, sap
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
3 eetl water
1/2 theel zout
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 groene lomboks
6 groene rawits
5 kenari noten
1 cm jahe
2 eetl asamwater
1 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in grote stukken en marineer deze met het limoensap en het zout voor tenminste 15 minuten. Snijd de lombok en de serai in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een gladde massa.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de lombok en de serai toe en bak dit al roerend voor 1 minuut. Dan de kip toevoegen en bak deze al roerend op hoog vuur voor 10 minuten.
Dan het water toevoegen en de kip op laag vuur gaar laten worden.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 632 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40915735