logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Bundu bundu
Gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel. asem
3 eetl. water
1 serehstengel, gekneusd
1 pandan blad
3 eetl. olie
zout naar smaak
225 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan;
boemboe:
1 theel. witte peper
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
4 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem door het water en snijd de kip in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Vervolgens de sereh, de pandan, de kip en het asemwater toevoegen en dit nog met wat zout 3 minuten doorbakken. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes gaar stoven en totdat het vocht verdampt is.

Add comment

Submit

who is online

We have 69 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44140035