zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Tan Hwa Po Ts'ai T'ang
- Pittige aubergine
- Ayam Putih
- Linubihang Munggo -soep van mung boontjes
- Kroket Kentang - aardappelkroketjes
- Suhongdou
- Serutu Wayang - kleine loempia's
- Sambal Terasi Teri Jengki - sambal met gedroogde vis
- Gule Itik 2 - Gestoofde eend
- Asem asem buncis - gestoofde sperziebonen met wortel in zurige saus
Bundu Bundu - Gestoofde kip


Bundu bundu
Gestoofde kip
Gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel. asem
3 eetl. water
1 serehstengel, gekneusd
1 pandan blad
3 eetl. olie
zout naar smaak
225 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Haluskan;
boemboe:
1 theel. witte peper
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
4 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem door het water en snijd de kip in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Vervolgens de sereh, de pandan, de kip en het asemwater toevoegen en dit nog met wat zout 3 minuten doorbakken. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes gaar stoven en totdat het vocht verdampt is.
ingrediënten:
1 kip
1 theel. asem
3 eetl. water
1 serehstengel, gekneusd
1 pandan blad
3 eetl. olie
zout naar smaak
225 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Haluskan;
boemboe:
1 theel. witte peper
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
4 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem door het water en snijd de kip in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Vervolgens de sereh, de pandan, de kip en het asemwater toevoegen en dit nog met wat zout 3 minuten doorbakken. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes gaar stoven en totdat het vocht verdampt is.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.