kip met kenari noten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 eetl citroensap
1 eetl zout
500 ml water
2 tomaten
1 bosje kemangi
1 theel palmsuiker
1 theel zout
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
50 gr kenari noten, anders amandelen
1/2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken en wrijf deze in met het zout en het citroensap en laat dit 20 minuten intrekken. Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje half gaar en zet apart.
Snijd de tomaten in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Veog dan de tomaat toe en bak deze zacht. Dan de kip toevoegen en meng alles goed. Dan het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel verder gaar. Dan de kemangi blaadjes erdoor mengen en nog 1 minuut laten sudderen. Serveer.